enkelt glutenfritt bröd

Snabbt glutenfritt bröd

av Cecilia Folkesson

 

Snabbt glutenfritt bröd, klart på 20 minuter. Ät rykande färska eller rosta dagen efter.

Letar du efter ett snabbt, enkelt och glutenfritt bröd? Då måste du testa det här. Det är klart på 20 minuter, smakar bäst rykande färskt men går lika bra att rosta dagen efter. Perfekt till frukost, mellis eller att ta med on-the-go.

Se video hur du gör steg för steg

 

Snabbt glutenfritt bröd

  • 2 ägg
  • 2 dl yoghurt eller kvarg
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 msk bakpulver
  • En nypa salt

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop ägg och yoghurt.
  2. Rör ner resten av ingredienserna.
  3. Klicka ut sex stycken bröd på bakplåtspapper – platta till om du vill ha dem brödrostvänliga.
  4. Strö över lite havregryn.
  5. Grädda i 200° varmluft i 18–20 minuter.

 

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Kerstin 31 juli, 2025 - 06:57

Hej. Jag har Rosacea och kan inte använda komjölkprodukter som triggar sjukdomen. Ibland får jag tag i getmjölk som har ett annat snällare kasein som jag tål men det är sällan. Vad kan jag använda istället för kvarg i brödet? Kan man ta bara vatten? Och något fett? Ghee går också bra. (Mjölkfritt smör)

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More