Snabbt glutenfritt bröd, klart på 20 minuter. Ät rykande färska eller rosta dagen efter.
Letar du efter ett snabbt, enkelt och glutenfritt bröd? Då måste du testa det här. Det är klart på 20 minuter, smakar bäst rykande färskt men går lika bra att rosta dagen efter. Perfekt till frukost, mellis eller att ta med on-the-go.
Se video hur du gör steg för steg
Snabbt glutenfritt bröd
- 2 ägg
- 2 dl yoghurt eller kvarg
- 4 dl glutenfria havregryn
- 0,5 msk bakpulver
- En nypa salt
Gör såhär:
- Vispa ihop ägg och yoghurt.
- Rör ner resten av ingredienserna.
- Klicka ut sex stycken bröd på bakplåtspapper – platta till om du vill ha dem brödrostvänliga.
- Strö över lite havregryn.
- Grädda i 200° varmluft i 18–20 minuter.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
Hej. Jag har Rosacea och kan inte använda komjölkprodukter som triggar sjukdomen. Ibland får jag tag i getmjölk som har ett annat snällare kasein som jag tål men det är sällan. Vad kan jag använda istället för kvarg i brödet? Kan man ta bara vatten? Och något fett? Ghee går också bra. (Mjölkfritt smör)