Smashed potatoes med myntayoghurt och parmesan – supergott tillbehör till sommarens grillkvällar!
Detta är ett magiskt gott tillbehör som passar till det mesta. Testa till grillad kyckling, halloumi eller bara som de är. Krispiga potatisar, fräsch myntayoghurt och massor av parmesan. Sommar på en tallrik!
Se video hur du gör steg för steg
Smashed potatoes
- Små potatisar
- Olivolja & smör
- Salt & svartpeppar
Myntayoghurt
- Fet grekisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, riven
- Finrivet citronskal
- Hackad färsk mynta
- Salt & peppar
Topping
- Parmesan – mycket!
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka potatisarna mjuka, lägg på plåt och pressa ner med ett glas.
- Ringla över olivolja, klicka på lite smör och rosta i ugnen tills de är krispiga.
- Blanda ihop yoghurtröran och bred ut på ett fat.
- Lägg på potatisarna, toppa med lite olivolja och massor av riven parmesan.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: