smashed potatoes

Smashed potatoes med myntayoghurt

av Cecilia Folkesson

 

Smashed potatoes med myntayoghurt och parmesan – supergott tillbehör till sommarens grillkvällar!

Detta är ett magiskt gott tillbehör som passar till det mesta. Testa till grillad kyckling, halloumi eller bara som de är. Krispiga potatisar, fräsch myntayoghurt och massor av parmesan. Sommar på en tallrik!

Se video hur du gör steg för steg

 

Smashed potatoes

  • Små potatisar
  • Olivolja & smör
  • Salt & svartpeppar

 

Myntayoghurt

  • Fet grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Finrivet citronskal
  • Hackad färsk mynta
  • Salt & peppar

 

Topping

  • Parmesan – mycket!

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisarna mjuka, lägg på plåt och pressa ner med ett glas.
  3. Ringla över olivolja, klicka på lite smör och rosta i ugnen tills de är krispiga.
  4. Blanda ihop yoghurtröran och bred ut på ett fat.
  5. Lägg på potatisarna, toppa med lite olivolja och massor av riven parmesan.

 

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More