Smashed Potatoes med örter

Smashed potatoes

av Cecilia Folkesson

 

Smashed potatoes – sommarens godaste grilltillbehör!

Nu är det snart dags för sommarens alla grillkvällar. Något vi ofta brukar göra som tillbehör är smashed potatoes. Det funkar till väldigt mycket och är sååå himla gott!

Och extra lyxigt är det såklart om man odlar egen potatis och hämtar örter direkt från kryddträdgården.

 

Video: Se när jag gör smashed potatoes

 

 

Smashed potatoes

  • ca 1 kilo potatis med skal
  • Smör, ghee eller olja 
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Creme Fraiche
  • Dill
  • Gräslök

 

Gör såhär:

– Sätt ugnen på 225 grader.
– Koka potatisen mjuk.
– Lägg potatisen på bakplåtspapper och smasha / tryck till till exempel ett glas.

– Pensla med smält smör, ghee eller olja.
– Krydda med salt och svartpeppar.
– In i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisarna fått fin färg.
– Klicka på creme fraiche och toppa med hackade färska örter.  

 

 

Fler recept på tillbehör

Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More