Smashed potatoes – sommarens godaste grilltillbehör!
Nu är det snart dags för sommarens alla grillkvällar. Något vi ofta brukar göra som tillbehör är smashed potatoes. Det funkar till väldigt mycket och är sååå himla gott!
Och extra lyxigt är det såklart om man odlar egen potatis och hämtar örter direkt från kryddträdgården.
Video: Se när jag gör smashed potatoes
Smashed potatoes
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Koka potatisen mjuk.
– Lägg potatisen på bakplåtspapper och smasha / tryck till till exempel ett glas.
– Pensla med smält smör, ghee eller olja.
– Krydda med salt och svartpeppar.
– In i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisarna fått fin färg.
– Klicka på creme fraiche och toppa med hackade färska örter.
Fler recept på tillbehör
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: