påskbars

Påsk-bars till barnen

av Cecilia Folkesson

När jag var liten och när jag åt godis var påsken alltid årets högtid. Och det var på grund av Anthon Bergs marsipanägg. Då fanns dom BARA under påsk, och i styckpris i kiosken. Det var lyx. Nu kan man så klart köpa påsar av dessa året runt. Nu äter jag ju i och för sig inte dessa längre, men ändå irriterande att man förstör traditioner så. Fy Anthon Bergs!

Barnen har inte koll på det här med påskgodis ännu så vi körde en något bättre variant. Glutenfria powerbars. Eller “påsk-bars” som barnen kallar dem. Min mage klarar inte så mycket spannmål och socker, men ett betydligt bättre alternativ för barnen än det traditionella påskgodiset fyllt av e-nummer och socker.

 

Glutenfria påsk-bars
3 dl glutenfritt havregryn
3 dl jordnötter
3 äggvitor
2 dl kokosflingor
2 dl torkade tranbär
2 dl russin
Jag tog ca 1 msk honung ist för 1/2 dl
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång

Mixa alla ingredienser i 20-30 sek. Platta ut på bakplåtspappaer. Skär rutor och grädda i 175°C i ca 15 minuter.

 

20140418-105216.jpg

20140418-105222.jpg

20140418-105231.jpg

20140418-105240.jpg

20140418-105246.jpg

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Sofia 18 april, 2014 - 13:54

Så gott det ser ut! Brukar ta en bars till mellanmål ibland. Dess ska jag absolut testa att göra!

Svara
A 13 april, 2023 - 11:09

Låter väldigt gott! Vad gör du med äggulorna Cecilia? Tycker alltid att det känns jobbigt med delade ägg dom sedan inte vet vad jag ska göra med….

Svara
Anette - From Avenue to Boulevard 18 april, 2014 - 14:26

Det där låter toppen. Undrar om min äldsta skulle gilla det. Letar med ljus och lykta efter ett barrecept så att jag kan göra nyttiga sånna som hon gillar. Hon är så himla “knusslig” på vissa grejer. Inga russin och kokos är så där men ibland går det ner. Men dadlar brukar funka så jag ska prova byta ut russina.
Barnen har lunchlåda varje dag till skolan (bor i Australien) och jag gillar förståss att packa nyttigt och så bra det går men inte alltid lätt att kombinera med att det inte finns möjlighet till att värma mat eller så gott om tid till att äta den. Alla andra ungar på skolan har skräpmat med sig och mina får inget sådant alls så därför vore det bra att hitta någon bar som man kan skicka med ibland med gott samvete så att säga.
Tacka vet jag den svenska skolmaten.
Tjingeling! Anette

Svara
Linda Persson 22 april, 2014 - 21:38

Tack för tipset. Ser fram emot att prova dessa.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More