Har du testat pancake cereal? Glutenfria mini-pannkakor som blir ett perfekt sommarmellanmål till barnen.
Du har säkert inte missat pancake cereal eller mini-pannkakor som har dykt upp överallt på senaste. “Pannkaksflingor” är allts mini-små plättar som man klickar ut i stekpanna och steker supersnabbt.
Jag använde en sportflaska och hällde smeten i och tryckte ut små små plättar i en cirkel. (Då blev det enklare att se vilka som skulle flippas först.) När hela cirkeln var klar var det dags att vända, så det gick väldigt snabbt och var inte alls så tidskrävande och pilligt som man kan tro 😉
Om du inte har lust att göra mini-pannkakor kan du självklart använda samma recept och göra vanliga plättar. Kolla längre ner i inlägget för fler recept på glutenfria pannkakor och plättar.
Läs mer: 10 tips att ta med till picknicken och stranden i sommar.
Pancake cereal
(2-3 portioner)
- 2 bananer
- 4 ägg
- En nypa salt
- + ev lite vaniljpulver
- Kokosolja eller smör att steka i
Gör så här:
- Mixa banan och ägg i blender eller med stavmixer. Om du mosar banan – se till att få smeten jämn.
- Blanda i salt och vaniljpulver.
- Stek snabbt och servera!
Serveringsförslag:
Vi serverade våra pancake cereal med skivade jordgubbar, cashewnötter och mynta. Men även dessa kombinationer blir supergoda:
- Lime / Mynta
- Färsk ananas / Kokoschips / Lime
- Crunchy mandel / Choklad spread / Kakaonibs
- Färska bär / Lönnsirap
Fler pannkaksrecept
Här hittar du fler recept på glutenfria pannkakor och plättar – gjorda på allt från banan till kikärtsmjöl. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten. I mitt receptarkiv hittar du alla mina recept. Det finns även en kategori för glutenfria veganska recept.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration. Och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev (gratis såklart) där delar jag mina nyaste recept, rabattkoder och massa tips!