Paleo-paj med jordgubbar och kokosgrädde

av Cecilia Folkesson

Jordgubbspaj Paleo

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosolja
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererad kokosolja och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.

Fyllning

Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
20 gram kokosolja
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter

Gör så här:
Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosolja och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde.

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Dennis Widmark 10 juni, 2014 - 11:25

Mmm! Det där såg riktigt gott ut. Får ta och prova det receptet också =)

Svara
Cecilia Folkesson 10 juni, 2014 - 11:33

denna får man inte missa! 😉

Svara
Cecilia Westholm 11 juni, 2014 - 09:00

Så gott det ser ut!
Den verkar lätt att göra.
Vad är det för kokosgrädde?
Jag har aldrig hittat någon som går att vispa.

Svara
Cecilia Folkesson 11 juni, 2014 - 20:54

Santa Marias Extra creamy. Om man kyler den först går den vispa med elvisp. Finns i en lila tetra.

Svara
Cecilia Westholm 12 juni, 2014 - 10:27

Tack för hjälpen! 🙂

Svara
Terese 11 juni, 2014 - 21:25

Gud så god den ser ut! ska baka den snart.

Svara
Sabina 21 juli, 2014 - 12:20

Vilken fantastiskt god paj! Bästa jag ätit på länge, den kommer jag absolut göra fler gånger.

Svara
Cecilia Folkesson 21 juli, 2014 - 18:42

Kul!!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More