Jordgubbspaj Paleo
Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosolja
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererad kokosolja och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.
Fyllning
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
20 gram kokosolja
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter
Gör så här:
Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosolja och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.
Servera med vispad kokosgrädde.
8 kommentarer
Mmm! Det där såg riktigt gott ut. Får ta och prova det receptet också =)
denna får man inte missa! 😉
Så gott det ser ut!
Den verkar lätt att göra.
Vad är det för kokosgrädde?
Jag har aldrig hittat någon som går att vispa.
Santa Marias Extra creamy. Om man kyler den först går den vispa med elvisp. Finns i en lila tetra.
Tack för hjälpen! 🙂
Gud så god den ser ut! ska baka den snart.
Vilken fantastiskt god paj! Bästa jag ätit på länge, den kommer jag absolut göra fler gånger.
Kul!!