Skippa gelatin, färgämnen och konstiga e-nummer, här kommer 3 recept på nyttigare lördagsgodis:
Lakritskulor med kokosolja
8 urkärnade färska dadlar
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 msk kokosolja
2 tsk lakristpulver
Gör så här:
– Lägg allt i en blender och kör tills allt är blandat och nötterna är i lagom bitar. Jag tycker det blir godare med bitar av nötter istället för en slät massa.
– Rulla till små bollar och ställ i kylen.
Chokladrutor med mandelsmör och kokos
100 gram mörk choklad
Några skedar mandelsmör
1 dl rostade kokoschips
Gör så här:
– Smält 2/3 av chokladen i vattenbad.
– Bred ut en ruta, ca 10×10 cm på bakplåtspapper och låt stelna.
– Bred på mandelsmöret.
– Smält resten av chokladen, häll i kokoschipsen och rör runt tills chipsen är chokladtäckta. Bred ut på mandelsmöret.
– Låt stelna. Skär rutor och förvara i kylskåp.
Mörk choklad med cashewnötter och kokos
Mörk choklad
Naturella cashewnötter
Rostad kokos
Gör så här:
– Smält choklad.
– Rör i nötter och kokosflingor.
– Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
4 kommentarer
Gott! Dock finns det gelatin från gräsbetande kor som t.o.m. är tarmläkande och hälsosamt! Inte om man är vegetarian eller vegan såklart men i andra fall. Har gjort gelegodis baserat på egenpressad juice där man kan pressa ner massa nyttigt!
Så sant! borde skrivit med det såklart 🙂 Hade detta klipp i åtanke när jag skrev:
https://www.facebook.com/glass.walls.israel/videos/633600833465575/
Usch, hade inte sett den förut! Man blir inte så sugen på smågodis när man ser sånt
Vilket lakritspulver kör du förresten? Tycker flera sorter har en viss bismak som inte är så god. En slags beska som man gärna är utan.