kladdkaka glutenfri paleo

Nyttiga kladdkakor – gluten/mejerifria

av Cecilia Folkesson

Visst går det baka nyttiga kladdkakor! Här kommer två recept på supergoda kladdkakor helt utan mejeriprodukter, gluten och raffinerat socker och naturligt sötade med dadlar. Servera gärna med vispad kokosgrädde med vaniljpulver. Ju längre den får stå i kylen innan servering, desto godare!

 

kladdkaka glutenfri paleo

Kladdkaka utan mejerier, gluten och socker
3 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa himalayasalt
En bit hackad mörk choklad

 

kladdkaka glutenfri paleo

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175° C. Kläm fast ett ark bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
– Kör alla ingredienser i en matberedare, jag började mixa de urkärnade dadlarna, kokosflingorna och de torra ingredienserna.
– Smält kokosfettet och häll i marberedare tillsammans med äggen. Mixa till en jämn smet. och rör sen i den hackade chokladen.
– Grädda i ca 1o minuter. När den svalnat, ställ in i kylen en stund innan servering.
– Pudra över med kakaopulver och servera med färska hallon.

 

TIPS! Har man inte en matberedare kan man hacka dadlarna väldigt fint eller mixa tillsammans med kokosflingorna med en stavmixer.

 

 

Kladdkaka och mint är en klockren kombo. Jag använde en lite mindre springform på 16 cm i diameter till denna kladdkaka. Använder man en större form, dra ner lite på tiden i ugnen.

kladdkaka glutenfri paleo

Paleokladdkaka med mint
(16 cm springform)
1 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa himalayasalt
10 färska dadlar
3 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja
Några droppar pepparmyntsolja
En bit hackad mörk choklad

Topping:
Hackade pistagenötter
Smält mörk choklad
Flingsalt

 

kladdkaka glutenfri paleo

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175° C. Kläm fast ett ark bakplåtspapper i en springform (form med löstagbara kanter).
– Kör alla ingredienser i en matberedare. Börja med kokossflingor och de torra ingredienserna och sen urkärnade dadlar. 
– Smält kokosfettet och häll i marberedare tillsammans med äggen och pepparmynstoljan. Mixa till en jämn smet. och rör sen i den hackade chokladen.
– Grädda i ca 15-20 minuter.
-När kakan svalnat, smält lite mörk choklad och ringla över kakan. Toppa med hackade pistagenötter. 

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More