Fredagens dessert blir mer ett tillbehör än en efterrätt. Men denna chokladkräm, eller nyttiga nutellan är riktigt god. Och superenkel att göra! Man justerar socker och sötning efter hur man vill ha det. Man kan till exempel skippa kokossockret och mixa i dadlar istället. Barnen gillar varianten med kokossocker mer, även om de hade valt en riktig burk nutella alla dar i veckan… Men som med allt annat, de lär sig!
Och då de vet att nutellaburkar inte tar sig in i detta hem tycker de att denna variant är mer än ok!
Nyttig nutella med avokado
(1 liten burk)
1 mogen avokado
2 msk kakaopulver
1-2 msk kokossocker eller annan sötning
1 krm vaniljpulver (äkta vanilj, inte vaniljsocker)
Gör så här:
Mosa avokadon och blanda med kakaopulver, kokossocker och vaniljpulver. Jag brukar sila min kakao (genom en tesil t. ex.) för att slippa klumpar. Vill man ha nutellan extra jämn och len mixar man med stavmixer. Supergott att ha på macka, på skivad banan eller i smoothie bowls.
Förvaras i kylskåpet några dagar.
Om man inte orkar göra egen…
Orkar man inte göra egen chokladkräm finns det nyttigare alternativ att köpa. (Inte lika nyttigt som detta recept dock) För du visste väl att en burk nutella till störst del innehåller socker och palmolja. Och lite skummjölkspulver…
Ekologisk chokladkräm från Kung Markatta finns här [annonslänk]
Ekologisk nougatkräm från Da Carla finns här [annonslänk]
Heavenly Spread Hasselnöt & Choklad från Renee Voltaire finns här [annonslänk]
2 kommentarer
Kan du inte skriva lite om detoxen? 😀 och sen igen- lite om du har blivit vegetarian och hur man kan tänka kring proteinet? 🙂
Det kommer 🙂 Jag har absolut inte blivit vegetarian och kommer äta kött igen. Men jag föredrar bra kött och gärna vilt
// Cecilia