En favorit i repris: Nyttig kladdkaka!
Naturligt sötad kladdkaka helt utan spannmål och mejeriprodukter! Har man en matberedare är den dessutom superenkel att göra. Och dessutom nyttig! Låt den gärna stå i kylen ett tag innan servering, ju längre desto godare.
Kladdkaka utan mejerier, gluten och socker
3 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja [annonslänk]
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver [annonslänk]
1 tsk bakpulver
En nypa himalayasalt
En bit hackad mörk choklad
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175° C. Kläm fast ett ark bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter. Då slipper botten och kanter fastna.
– Kör alla ingredienser i en matberedare, började att mixa de urkärnade dadlarna, kokosflingorna och de torra ingredienserna.
– Smält kokosfettet och häll i marberedaren tillsammans med äggen. Mixa till en jämn smet. Rör sen i den hackade chokladen.
– Grädda i ca 1o minuter. När den svalnat, ställ in i kylen en stund innan servering.
– Pudra över med kakaopulver och servera med färska hallon.
2 kommentarer
Har du någon särskilt choklad som inte innehåller socker? 🙂
[…] Glutenfri kladdkaka – grundrecept […]