melonglass

Nyttig glass: Melonsorbet – sockerfritt och supergott!

av Cecilia Folkesson

Melonsorbet superenkel och nyttig glass i sommar!

Nästa gång du har melon hemma, skär ner den i kuber och frys in och gör melonsorbet!

Fryst melon som körs i matberedare tillsammans med fryst banan blir den godaste (och nyttigaste) sorben någonsin!

Detta är en glass som är helt fri från både mjölkprodukter och tillsatt socker. Ett bra alternativ att ge barnen varma sommardagar – utan att få dåligt samvete pga sockerchock!

 

nyttig glass melonsorbet

Nyttig glass: Melonsorbet

ca 1 liter fryst melon (i små kuber)
1 fryst skivad banan

 

Gör såhär:

– Ta ut melon och banan från frysen och lägg i matberedare. Man behöver en rätt stark matberedare. Min är på 850 W och den fungerade utmärkt. Vänta en stund tills det går att mixa. (Man kan även slå i lite vatten om man inte orkar vänta.)

– Mixa till bra konsistens. Man får ta av locket då och då och peta ner glassen från kanterna. Pressa gärna i en skvätt citron eller lime så blir sorben härligt syrlig.

– Servera i skålar eller lägg över i en form och frys i några timmat och gör sen kulor med en glasskopa.

 

 

Melonsorbet

 

Vuxentips: Servera melonsorben i cocktailglas och slå över cava eller prosecco. Förmodligen den godaste drinken i sommar!

 

 

Melonsorbet

 

Recept på fler nyttiga glassar hittar du här

 

Missa inte mitt receptgalleri!

Här hittar du hundratals recept. Alltid fritt från gluten och vittraffinerat socker och oftast ävne mjölkfritt!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Hanna 8 juni, 2018 - 13:09

Denna sorben blir ett måste att göra nu! Mums!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More