Morotskaka paleo glutenfri

Morotskaka Paleo

av Cecilia Folkesson

Denna morotskaka paleo blir väldigt saftig och god! Perfekt att baka en dag innan och ha i kylskåpet. Botten är fri från spannmål och gluten och frostingen är mjölkfri – så den passar alla! Vill man bara göra en glutenfri morotskaka kan man så klart köra vanlig frosting med cream cheese.

 

Morotskaka Paleo

3 ägg
1 dl kokosolja
3 dl grov-riven morot
Saften ut 1/2 citron (ca 1-1,5 msk)
0,5 dl agavesirap, kokossirap eller honung
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
1 tsk havssalt
1 näve hackade valnötter

Frosting
1 burk kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
3 msk agavesirap
Rivet skal från citron och ev lite extra lime

 

Morotskaka paleo glutenfri

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.  Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna och stö på riven kokos eller mandelmjöl.
2. Rör ihop alla torra ingredienser.
3. Rör ihop rivna morötter med ägg, smält kokosolja, citronsaft och sötning. Blanda ihop med de torra ingredienserna.
4. Häll i formen och grädda i ca 40 minuter.
5. Dags att göra frosting. Smält kokosoljan och låt svalna. Vispa ihop med det översta vita ur kokosmjölksburken, agave och rivet citron- och limeskal.
6. När kakan är klart, låt svalna och bred på frostingen.

Blir det några bitar över, förvara i kylskåp.

 

Morotskaka paleo glutenfri

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Monika 6 oktober, 2016 - 11:57

Hej! I helgen hade jag tänkt baka en vanlig morotskaka, är tyvärr ingen bra bagare och hade tänkt byta ut socker mot kokos socker bara för att undvika sockret men så la du upp detta recept måste göra detta istället! Slipper jag även gluten. Tack så mycket för din blogg! Ska även göra en lista med mina mål i helgen! Kramar

Svara
Cecilia Folkesson 11 oktober, 2016 - 17:18

Åh tack 🙂 Kul att höra!
Kram

Svara
Anna 13 oktober, 2016 - 18:03

Åh vad smarrigt, detta måste jag testa 🙂 kan man utesluta agaven dock?
Tack för en toppen sida! Mvh Anna

Svara
Cecilia Folkesson 14 oktober, 2016 - 02:58

Kan kan du säkert. Du kanske kan testa att ha i lite russin eller liknande. Lycka till! Och tack 🙂

Svara
Jassa 15 mars, 2017 - 12:21

Tror du att det är möjligt att byta ut mandelmjölet mot exempelvis pofiber? 🙂

Svara
Madeleine 20 juli, 2018 - 13:23

Den ska jag bjuda på till helgen 😀 !! mumms , gjorde den kanske ett år sen , Såå god!

Svara
Cecilia Folkesson 21 juli, 2018 - 00:58

Visst är den god!! Ha en fin dag!
//Cecilia

Svara
Ida 24 augusti, 2018 - 10:55

Tänkte testa denna till sonens 3-års kalas.
Vilken kokosmjölk är bäst att använda? Kan man utesluta valnötterna tror du?

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2018 - 13:10

Jag använder Santa Maria extra creamy coconut milk. Du kan absolut skippa valnötter eller byta ut mot andra nötter 🙂
Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More