LCHF-tårta utan sötningsmedel

av Cecilia Folkesson

LCHF-tårta med hallon och choklad.

Tårtbottnar (2 st)
4 ägg
1,5 dl vispgrädde
200 g osaltat smör
200 gram mörk choklad, minst 70%
Vaniljpulver (OBS! inte vaniljsocker)

Hallonmousse:
2 dl hallon, frysta tinade, eller färska
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad

 

Tårtbottnar: Smält smöret. Smält chokladen i det varma smöret. Vispa äggen, tillsätt sen grädde och vaniljpulver och vispa ihop. Häll i chokladblandningen och rör ihop.

Smörj två st ca Ø 18 cm form och häll i smeten. Grädda 10-15 minuter i 200 grader, gärna en och en. Låt svalna ordentligt.

Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10-15 min. Mosa hallonen. Koka upp hallonen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonen. Rör om ordentligt och låt svalna.

Vispa grädden och blanda med hallonen. Ställ i kylskåpet ca 1 timma.

 

 

20130215-141823.jpg

Hjärttårta på Alla hjärtans dag. Får väl väga upp förra årets blommor från Coop mitt i renoveringen..

Du kanske även gillar detta

19 kommentarer

Terese 15 februari, 2013 - 14:58

MÅSTE testas! Ser hur god ut som helst! Mums! 🙂

Svara
Katarina 15 februari, 2013 - 17:55

Smarrigt – men du menar nog >70 %?

Svara
Cecilia Folkesson 15 februari, 2013 - 19:17

Tack! Uppdaterat 🙂

Svara
Maiju 15 februari, 2013 - 21:30

Hej Cecilia!
Jag gillar verkligen din blogg! Vad använder du för bloggleverantör? Funderar själv på att börja blogga.

Svara
Cecilia Folkesson 16 februari, 2013 - 10:44

Tack 🙂
Jag använder wordpress

Svara
Maiju 16 februari, 2013 - 13:45

Tack för svaret! Snyggt!

Svara
Injo 16 februari, 2013 - 08:07

Är du igång och unnar dig socker nu igen? Mörk 70% choklad innehåller ungefär 28g socker / 100g choklad.

Men visst är det gott =)

Svara
Cecilia Folkesson 16 februari, 2013 - 10:53

Haha 😉 Fast när man blir bjuden på en hemmagjord Lchf-tårta på alla hjärtans dag tycker inte jag det handlar om att unna sig. Man äter en liten bit och uppskattar omtanken och allt jobb personen i fråga lagt ner. Visst får jag o mig lite socker, men det får jag när jag äter hallon och morötter också.

Svara
Åsa 4 juni, 2013 - 23:49

Ska man vispa upp vispgrädden innan man blandar den med andra ingredienser? Till tårtbotten alltså
Dvs ska det vara vispad eller ovispad grädde i smeten?

Svara
Cecilia Folkesson 5 juni, 2013 - 08:45

Ovispad till bottnarna 🙂

Svara
Millan 25 juni, 2013 - 11:16

Tack för en inspirerande blogg!
En liten undran… Vad gör jag av de 100g smör som jag inte smälter???

Svara
Cecilia Folkesson 25 juni, 2013 - 14:21

hej! min man gjorde denna så jag har tyvärr inte kanonkoll på det. Men jag gissar att 100 gram var till 1 botten. Så allt ska väl smältas. Får baka om och testa 🙂

Svara
jenny 13 september, 2013 - 05:03

Hallå.
Skulle man kunna använda vanlig kakao? Använda stevia eller honung som sötning?

Svara
Emelie 14 mars, 2014 - 10:52

Gud så gott! Ska slänga ihop 2 stycken nu till mitt 25-årsfirande! 😀

Svara
Ida 18 februari, 2015 - 12:27

Hej! Denna ska jag testa till helgen 🙂 hur mkt vaniljpulver ska i? mvh Ida.

Svara
Cecilia Folkesson 19 februari, 2015 - 05:44

Ett kryddmått brukar vara lagom 🙂

Svara
Rebecca 7 mars, 2017 - 20:33

Bakar denna i denna stund! Gillar att det är “naturligt” sött och inte behöver en massa socker eller sötningsmedel! En fråga: jag gissar att man ska ha gräddblandningen i kylen en timme, och sen sätta ihop tårtan? Eller ska den färdiga tårtan in i kylen en timme? 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More