Lax i ugn
1 bit färsk laxsida
Salt
Pappar
Limesaft
Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ungsform och sätt in i ugnen tills laxen når en innertemperatur av 55 grader. Har man ingen termometer, ca 20 min.
Koriandermajonnäs
1 ägg
1,5 dl neutral olja
1 msk dijonsenap
Saft från 1 lime
1 kruka koriander
Stavmixa allt. Ägg och olja ska vara rumstempererade. Blir majonäsen för tunn är det bara att hälla i lite mer olja.
Servera med rostad sötpotatis och grönsaker.
9 kommentarer
Hela ägget alltså… Hur skiljer det sig mot majonnäs med enbart äggulor i?
jag tänkte fråga detsamma 🙂
Vanlig majonäs måste man vispa en tunn stråle ner i äggulorna. Nu är det bara att stavmixa 🙂
Kære Cecilie Jeg har fulgt din blog over sommeren og nyder den meget. Du er god til at skrive om det der er interessant isforhold til kost og motion. Det er ofte opskrifter fra din blog der bruges når vi skal spise. For lidt tid siden efterlyste du opskrifter på chiafrø. Jeg har ændret i din knækbrødsopskrift for at få færre kulhydrater og mere protein. Min blanding består af mandler, hasselnødder og chiafrø og pynter med græskarkerner, solsikkefrø og salt. De mætter helt vildt og så holder kulhydraterne sig under 5%. Tak for din blog, som jeg glæder mig til hver dag:) Hilsen Helle
Hej Helle!
Tack så mycket för tipset! Det ska jag absolut testa. Kul att du gillar bloggen 🙂
Ha en bra dag,
Cecilia
Ser gott ut! Får bli till att testa!
Majonäsen blev kanon och tog nästan ingen tid att göra!
Massa goda resept ser jag här på din blogg; )
Märkte att du skrivit Majonnäs med ett N, det skall vara två N
Märkte att du skrivit recept med s, det skall vara c