(Presenteras i samarbete med Friggs)
Älskar att hösten avslutades med en superfin solig helg och övergick i riktig vinter! Vi slapp alla månader av grått, mulet regnväder. Hoppas detta håller i sig. I alla fall ett tag till.
Har ni testat Friggs nya ekologiska teer? Helt naturliga med ekologiska ingredienser och finns i 6 goda smaker. Nu på vintern passar Kryddigt Chai extra bra och gillar du kryddiga teer måste du testa denna chai-latte med mandelmjölk! Innehåller bara örter och kryddor så det passar lika bra att dricka på kvällen då det är naturligt koffeinfritt.
Ekologisk chai latte
Låt chai teet dra i ca 5-7 minuter.
Värm försiktigt upp mandelmjölken, vispa upp ett skum och slå på teet.
Servera med kanelstång och kryddor.
Hemmagjord mandelmjölk
1. Blötlägg 200 gram ekologiska sötmandlar över natten. Häll av vattnet och skölj mandlarna. Skala mandlarna genom att trycka längst bak på mandeln. (Man kan hoppa över skalningen man vill)
2. Mixa mandlarna i blender, matberedare eller med en stark stavmixer med ca 1 liter vatten. Smaksätt med lite vaniljpulver och en liten nypa himalayasalt/havssalt.
3. Sila genom en nötmjölkpåse eller saftduk. Nötmjölken kan förvaras i kylen i ca 3 dygn.
Lite som att tjuvstarta julen… Chai känns väldigt juligt och passar perfekt till färska dadlar, nötter och sharonfrukt.
Friggs Chai innehåller bara äkta kanel, lakritsrot, ingefära, kardemumma, kryddnejlika, och svartpeppar. 100% naturligt och ekologiskt. Precis som te ska vara!
Läs mer:
Här hittar du min gröna frukostboost från Friggs
2 kommentarer
Vår dotter dricker gärna chai latte men själv har jag aldrig provat, men det får nog bli ändring på det. KRAM
Det tycker jag! Enkelt och jättegott. Och man behöver ju inte göra mjölken själv 😉
// cecilia