Rödbetssoppa med ingefära

Kikärtssoppa med sötpotatis

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Denna tid på året brukar jag göra en hel del soppor. Och fördelen med soppor är att man kan lägga i det mesta!

Vissna och tråkiga grönsaker gör sig ju betydligt bättre i en soppa än på en salladstallrik. Jag brukar göra en rejäl gryta soppa för flera dagar och sen toppa med det jag har hemma, t.ex. frön, stekta grönsaker eller

Men behöver heller inte använda just dessa ingredienser – utan man kan ta det man redan har hemma.

Denna kikärtssoppa är vegansk, men det går självklart bra att steka i smör om man hellre vill det.

 

Kikärtssoppa

 

Kikärtssoppa med sötpotatis

Kokosolja (att steka i, gärna smakfri)
1 förp. kikärtor
1 sötpotatis
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
1 förp. kokosmjölk
5 dl vatten (ev mer att späda med)
1 msk grönsaksbuljong
1-2 tsk röd currypasta
Salt
Svartpeppar

Till servering:
Sötmandlar
Grönkålschips

 

 Kikärtssoppa

 

Gör så här:

  1. Rosta sötmandlarna i en torr stekpanna.
  2. Skär bort stammen på grönkålen och skär grönkålen i lagom bitar.
    Stek i kokosolja med lite salt och låt sen rinna av på en bit hushållspapper.
  3. Tärna sötpotatisen, skölj och sila kikärtorna.
  4. Skala och hacka vitlöken och riv ingefäran. 
  5. Fräs sötpotatis, ingefära, vitlök och currypasta lite snabbt i en kastrull.
    Slå sen på kikärtor, kokosgrädde och vatten och låt puttra tills sötpotatisen blivit mjuk.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Mixa soppan slät, späd ut med mer vatten om det behövs.
  8. Toppa soppan men grönkålen och sötmandlarna.

 

 

Fler veganska recept

Här hittar du några av  mina veganska recept. Klicka på bilderna för att komma direkt till recepten.

 

 


Följ mig!

Här kan du följa mig före fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More