Denna gryta är perfekt att ha som matlådor under veckan. Blir ännu godare när man värmer upp den dagen därpå. Jag äter min som den är med man kan såklart servera indisk daal med blomkålsris, ris eller quinoa. Eller varför inte med en stor grön och matig sallad.
Gillar du koriander – toppa med massvis!
Indisk Daal
(ca 4 port)
- Smör/olja att steka i
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chili
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1/2 tsk malen kanel
- 4 dl röda linser
- 1 näve körsbärstomater
- 4 dl vatten
- 4 dl kokosgrädde
- 1 stor näve färsk spenat
- Salt & svartpeppar
- 1 lime
- + Toppa med koriander
Gör såhär:
- Fräs koriander, spiskummin, gurkmeja och kanel tillsammans med hackad vitlök och riven ingefära i smör eller olja.
- Rör i linserna och hackad chili.
- Slå på vatten och kokosmjölk.
- Låt puttra i ca 15 minuter.
- I med spenat och körsbärstomater och låt puttra ca 5 minuter till. (I med mer vätska om det behövs)
- Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
- Toppa med massa färsk koriander.
Fler recept
Här hittar du fler vegetariska/veganska grytor. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Här kan du följa mig!
Följa mig gärna för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
1 Kommentar
Hejsan Cecilia.
Massor med tack för alla goda recept, tips idéer.
Liten fråga:
I Ditt recept i Indisk Daal grytan skriver du kokosgrädde i början vid ingredienserna och kokosmjölk när man ska göra allt. Vilket ska man ta?
Är det därför man har i mera vatten kanske?
Tack för allt det goda!//M