– Inlägget innehåller annonslänkar –
Har du testat att göra hemmagjort gelégodis? För hur lyxigt är det inte att kunna gå ut i trädgården och plocka egna bär? Och sen kunna slänga ihop nyttigt godis till barnen!
Pure Gelatin ger dessutom en helt naturlig proteinboost!
Vi plockade krusbär, svarta vinbär och hallon, men det går såklart lika bra med jordgubbar, björnbär eller till exempel mango.
Hemmagjort gelégodis
2 dl bär
1 dl vatten
1,5 msk Pure Gelatin
(+ ev sötning)
Gör så här:
– Kör bär eller fukt i blender eller med stavmixer. Sila om du vill.
– Värm upp vattnet och blanda ut gelatinpulvret.
– Tillsätt de mixade bären och rör runt ordentligt.
– Smaka av med lite sötning om du vill och låt den lösas upp. (t.ex. björksocker eller yaconsirap )
– Häll upp i små formar (gärna inoljade) och låt stelna i kylen.
Därför är gelatin nyttigt
Pure Gelatin kommer från gräsbetande kor och har viktiga effekter för kroppens olika vävnader. Det innehåller samma typ av protein som kollagen men skillnaden är att gelatin har gelébildande egenskaper.
Tips på formar
Jag använde denna silikonform men det går lika bra att använda små knäckformar eller hälla ut på bakplåtspapper i en mindre form och skära upp lagom stora bitar när godiset stelnat.
Fler recept
I mitt receptarkiv hittar du hundratals nyttiga recept för hela familjen!
3 kommentarer
Vill tacka dig så mycket för tipsetJag gjorde hallongodisar, blev väldigt fräscha. Har du någon aning hur lång hållbarhet dom har?
Mvh Ingela
Hej Ingela! Kul att höra 🙂
Oh, ingen aning. Lika länge som bär håller i kylskåp skulle jag tippa på 🙂
// cecilia