gelégodis med bär

Hemmagjort gelégodis med bär från trädgården

av Cecilia Folkesson

– Inlägget innehåller annonslänkar –

 

Har du testat att göra hemmagjort gelégodis? För hur lyxigt är det inte att kunna gå ut i trädgården och plocka egna bär? Och sen kunna slänga ihop nyttigt godis till barnen!

Pure Gelatin ger dessutom en helt naturlig proteinboost!

Vi plockade krusbär, svarta vinbär och hallon, men det går såklart lika bra med jordgubbar, björnbär eller till exempel mango.

 

Hemmagjort gelégodis

2 dl bär
1 dl vatten
1,5 msk Pure Gelatin
(+ ev sötning)

Gör så här:

– Kör bär eller fukt i blender eller med stavmixer. Sila om du vill.
– Värm upp vattnet och blanda ut gelatinpulvret.
– Tillsätt de mixade bären och rör runt ordentligt.
– Smaka av med lite sötning om du vill och låt den lösas upp. (t.ex. björksocker eller yaconsirap )
– Häll upp i små formar (gärna inoljade) och låt stelna i kylen.

 

gelégodis med bär

Därför är gelatin nyttigt

Pure Gelatin kommer från gräsbetande kor och har viktiga effekter för kroppens olika vävnader. Det innehåller samma typ av protein som kollagen men skillnaden är att gelatin har gelébildande egenskaper.

 

Tips på formar

Jag använde denna silikonform men det går lika bra att använda små knäckformar eller hälla ut på bakplåtspapper i en mindre form och skära upp lagom stora bitar när godiset stelnat.

 

Fler recept

I mitt receptarkiv hittar du hundratals nyttiga recept för hela familjen!

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Ingela 12 augusti, 2019 - 12:57

Vill tacka dig så mycket för tipsetJag gjorde hallongodisar, blev väldigt fräscha. Har du någon aning hur lång hållbarhet dom har?
Mvh Ingela

Svara
Cecilia Folkesson 20 augusti, 2019 - 15:03

Hej Ingela! Kul att höra 🙂
Oh, ingen aning. Lika länge som bär håller i kylskåp skulle jag tippa på 🙂

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More