Hasselbackssötpotatis – ett gott tillbehör på sötpotatis!
Sötpotatis kan man göra massa gott med. Soppor, ugnsrostad, ha i bowls eller i plättar.
Jag tycker det är supergott att skiva tunt, nästan ända ner och, baka i ugnen och servera som tillbehör tillsammans med hummus. Längre ner hittar du fler recept med sötpotatis.
Hasselbackssötpotatis
- Sötpotatis
- Olja (t.ex kokos utan smak eller ghee)
- Salt
- Svartpeppar
- (Rosmarin)
Gör så här:
- Skär tunna skivor nästan hela vägen genom potatisen. Jag brukar lägga ät-pinnar längs sidorna och skära ner med kniven i dem.
- Lägg sötpotatisen på en plåt, och ringla över olja.
- Baka i ugnen i 225° C i ca 30 minuter. Pensla gärna på olja under tiden. Jag tryckte även ner lite lite rosmarin i sötpotatisen efter halva tiden.
- Salta och peppra och servera gärna med hummus. (Recept längre ner)
Hummus
- 1 burk kikärtor
- 2 msk tahini
- 1 stor klyfta vitlök
- 1 msk citronsaft
- 2 msk olivolja eller avokadoolja
- 1 nypa spiskummin
- Salt + Peppar
- + vatten
Gör så här:
- Häll av vattnet från kikärtorna.
- Mixa kikärtor med resten av ingredienserna. Det funkar både i matberedare eller med stavmixer. Späd med vatten tills konsistensen är lagom krämig.
- Smaka av med kryddor.
Fler recept med sötpotatis
Här hittar du fler recept med sötpotatis. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: