Ni glömmer väl inte bort Mors dag nu på söndag! Och vad uppskattas mer än något hemmagjort? Och dessutom helt fritt från mejerier, gluten och raffinerat socker. Denna naturliga och råa hallon-cheesecake gjord på nötter, kokosolja och bär kommer definitivt uppskattas! Testade på mina kräsna barn: success!
Börja med att göra botten på lördag för att ställa in i kylen. Lägg cashewnötterna i blöt lördagkväll och gör klart kakan på söndag morgon.
Raw halloncheesecake
Botten
1,5 dl mandlar
1,5 dl pekannötter
10 färska dadlar
0,5 tsk havssalt
Fyllning
4 dl naturella cashewnötter
0,5-1 dl agavesirap eller honung (beroende på hur sött man gillar)
1 dl kallpressad kokosolja
Saften ur 2 citroner
0,5 tsk vaniljpulver eller bönorna ut 1 vaniljstång
1,5 dl färska eller tinade hallon
Topping
Färska hallon, syrenblommor och citronmeliss.
Dag 1:
– Mixa ingredienserna till botten i matberedare. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. Ställ in i kylskåpet.
– Blötlägg cashewnötterna. Lägg cashewnötterna i en skål med vatten. 5 timmar räcker, men de ska stå över natten.
Dag 2:
– Skölj och sila cashewnötterna. Kör i blender (eller matberedare) tillsammans med citronsaft, vaniljpulver, smält kokosolja och hallon. Kör tills det blir en len smet. Om du använder frysta hallon, försök att inte få med så mycket av vätskan.
– Bred ut fyllningen på botten och ställ in i frysen någon timma innan servering. OM den står i frysen för länge, låt tina upp något innan servering.
Enkelt, nyttigt och vrålgott!
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
5 kommentarer
Virkelig lækker og æstetisk kage du har lavet 🙂
God weekend.
Tack, kul att höra 🙂
Trevlig helg du också!
Hälsningar Cecilia
Den här kakan är fantastisk!! Rekommenderas varmt till hallonälskare! ❤️
Hej Petra! Kul att höra 🙂
Kram