Glutenfritt sesamknäcke – perfekt till frukost eller som mellanmål.
Finns det något godare än krispiga och knapriga fröknäcken? Dessa är gjorda på sesamfrön och passar lika bra som frukost, mellanmål och som tilltugg.
Toppa dem med hummus, mosad avokado ägg eller en lagrad god ost.
Fler recept: Chiaknäcke
Glutenfritt sesamknäcke
(1 plåt)
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl chiafrön (vita i detta recept, men svarta funkar lika bra)
- 1 msk psylliumhusk
- 1 nypa salt
- 0,5 dl olja (t.ex. kokos eller raps t.ex.)
- 2 dl kokhett vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, rör i olja och slå på hett vatten.
- Blanda ihop degen och tryck ut tunt på bakplåtspapper. Jag brukar trycka ut degen mellan två bakplåtspapper.
- Grädda i ca 50 minuter.
- Skär/dela knäcket och lägg på galler i eftervärme i ca 15-30 minuter.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: