Glutenfritt formbröd – ett supergott bröd att skiva upp och ha i frysen för massa goda glutenfria frukostar!
Vissa dagar är man verkligen sugen på rostade mackor – speciellt när man inte äter bröd i vanliga fall. Då har jag världens bästa tips: baka glutenfritt formbröd.
Detta bröd är fritt från spannmål och är både paleo- och LCHF-vänligt.
Fler recept: Här hittar du alla mina recept
Glutenfritt formbröd
(1 brödform)
- 4 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl fiberhusk
- 1,5 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 6 ägg
- 1 dl kokosolja/rapsolja
- 3 dl havremjölk eller nötmjölk
- + sesamfrön eller andra frön till topping
Gör såhär:
- Sätt ungen på 200 grader, varmluft.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa ihop äggen och havremjölken/nötmjölken i en annan skål. Smält kokosoljan och rör i den. Jag använder kokosolja utan smak/luft men man kan även använda till exempel rapsolja.
- Blanda ihop allt och låt vila i ca 10 minuter.
- Under tiden – klä en brödform med bakplåtspapper. Jag använder en lite mindre form för att få brödet lite högre.
- Tryck ut degen i formen, strö över frön om du grädda i ugnen i ca 45 minuter. Jag toppade med vita och svarta sesamfrön.
- Ta ut formen och låt brödet vila en stund, vänd det sedan upp och ner och låt ligga på ugnsgaller i eftervärme i ca 10-15 minuter.
- Förvara i kylskåp och rosta gärna innan du äter.
Detta bröd är helt fritt från spannmål och mejeriprodukter men innehåller ägg. Se recept längre ner för nötfria och veganska alternativ. Kan lova att det finns något för alla!
Skiva gärna upp och frys in skivorna så har du bröd att rosta många kommande frukostar!
Fler recept på glutenfritt bröd
Här hittar du fler recept på glutenfria bröd. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Följ mig här
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!
1 Kommentar
[…] Glutenfri formbröd – Recept […]