chokladrutor

Glutenfria snickersrutor

av Cecilia Folkesson

annonssamarbete Bodystore

 

Glutenfria snickersrutor – Supergoda och perfekta att ha i frysen!

Dessa snickersrutor kan du servera till fikat eller göra som ett bättre alternativ till vanligt godis. Förvara i kyl eller frys. Fryser du in dem behöver de en stund att tina innan servering.

 

Val av ingredienser

Nötter:
Om du inte tål mandlar eller jordnötter – byt ut mot t.ex. naturella solroskärnor eller/och mer glutenfritt havregryn.

Nötsmör:
Du kan byta ut jordnötssmöret mot t.ex. mandelsmör och toppa med mandlar istället för jordnötter.

Kokosolja:
Den blandas i vattenbad med chokladen för att chokladen inte ska bli lika hård. Har man ingen kokosolja hemma kan man byta ut kokosoljan mot nötsmör i både botten och i chokladen.

Choklad:
Jag använder 80% mörk choklad när jag gör mina recept. Välj en choklad som passar dig – vegansk, sockerfri etc. Alla olika typer funkar lika bra att använda.

 

Glutenfria Snickersrutor

 

Botten:

 

Topping 1:

 

Topping 2:

  • Ca 150 g smält choklad
  • 1 msk kokosolja
  •  Flingsalt

 

snickersrutor

Gör såhär:

  1. Mixa ingredienserna till bottnen till formbar deg, i förslagsvis en matberedare. Tillsätt fler dadlar eller mer kokosolja om det inte binder. Det ska gå att trycka ut i en form utan att det smular sönder. 
  2. Tryck ut i form och bred på nötsmör och jordnötter. (Använd bakplåtspapper eller plastfolie så botten blir enkel att ta upp när den stelnat.)
  3.  Ställ in i frysen i ca 1 timma, eller tills botten stelnat ordentligt. 
  4.  Smält chokladen i vattenbad med kokosoljan. Bred på chokladen, toppa med flingsalt.
  5. Låt stelna i frysen och skär sen i bitar.
  6. Förvarna gärna i frys och ta ut en stund innan servering.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Följ mig gärna här för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More