Glutenfria frukostar – här hittar du tre recept att variera sommarens frukostar med.
Nu på sommaren blir ju frukosten ofta väldigt olik resten av året. Vi är hemma tillsammans nästan hela sommaren och äter massa frukostar tillsammans. Då känns det nästan som ett måste att variera den lite mer ; )
Vi brukar även äta den på olika ställen – allt från i uterummet, på altanen eller på en filt i trädgården.
Här hittar du tre olika glutenfria frukostar – hoppas du hittar en ny favorit!
3 glutenfria frukostar
Bananplättar
Dessa plättar är gjorda på ägg, banan, havremjöl och lite bakpulver. Man kan skippa havremjöl i dessa – men både jag och barnen tycker dessa blir absolut godast! Du kan även göra dem i ugn.
Se klipp: Så gör du havremjöl
Fler recept: Pancake cereal
Glutenfritt fröbröd
Om du gillar att äta lite mer till frukost – spana in dessa glutenfria mackor med mosad avokado, pocherat ägg, chiliflake och persilja. En väldigt god kombo!
Detta bröd är väldigt enkelt att baka och perfekt att skiva upp och förvara i frysen. Vill man göra ett paleo-vänligt bröd (alltså utan spannmål) hittar du recept på det här.
Se klipp: Så här gjorde jag dessa
Overnight oats
För en supersmidig frukost du kan förbereda dagen innan – testa overnight oats! Denna är gjord på både glutenfritt havregryn och chiafrön.
Jag brukar göra min på hemmagjord nötmjölk, men det går lika bra att använda till exempel havremjölk. Godast blir den om du mixar ner bär i den som får stå över natten. Toppa gärna med kokos, nötter, färska bär och nöt/havredryck. Man kan även toppa med nötsmör.
Läs mer: Så gör du hemmagjord nötmjölk
Fler recept
I mitt receptarkiv hittar du hundratals glutenfria recept utan vitt socker. De flesta är även fria från mjölkprodukter.
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev!