Glutenfri chokladkaka – naturligt sötad med dadlar!
Chokladlovers – baka denna i helgen! Glutenfri, naturligt sötad, utan mejerier och SUPERENKEL att göra. Toppa med choklad om du vill lyxa till det lite extra.
Till detta recept behöver du färska dadlar. det brukar finnas i kylen i fruktavdelningen.
Video: Se när jag bakar chokladkakan!
Glutenfri chokladkaka
- 10 färska dadlar
- 2,5 dl mandelmjöl
- 0,75 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl smält kokosolja
- 3 ägg
+ Mörk choklad ca 70 gram och en klick kokosolja till topping
+ Kokosflingor att strö över kakan
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Kärna ur dadlarna och mixa ihop med resten av ingredienserna i matberedare.
– Häll smeten i en form (jag använde en brödform, ca 24 x10 cm) med bakplåtspapper och grädda i ca 15-20 minuter.
– Låt kakan svalna.
– Smält mörk choklad i vattenbad och rör i en klick kokosolja. (Detta gör att chokladen inte blir lika hård när den stenar.)
– Låt chokladen svalna ordentligt innan du ringlar/breder den på kakan. Toppa med kokosflingor.
Baka glutenfritt – fler goda recept:
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: