I snart 1 månad har jag skördat, gömt och tittat till mitt kantarellställe.
5 cm från grusvägen där massvis med folk går dagligen. Eller kanske inte massvis varje dag, men massvis under dessa veckor. Och med tanke på åldersgruppen där vi bor letar i princip ALLA efter dessa guldklimpar. Idag vågade jag inte vänta längre. Jag visste att jag gömt några stycken – men jag var inte medveten om detta:
Kantareller med bacon, grädde och dill
- 1 liter kantareller
- 1 paket bacon
- 2 dl grädde
- 1 knippe dill
- Smör att steka i
- Salt+svartpeppar
Gör så här:
- Rensa och dela kantarellerna.
- Stek i torr panna tills vattnet ångar bort. I
- med en klick smör och stek tills de fått lite färg.
- Skär bacon i bitar och stek tillsammans med kantarellerna. När allt är perfekt stekt, i med grädde och dill.
- Låt puttra några minuter och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Fler recept
I mitt recept hittar du hundratals recept – alla glutenfria och utan vitt socker.
Följ mig här!
Följ mig gärna här för fler recept, tips och nyheter:
1 Kommentar
Bra recept.