Igår gjorde jag den godaste middagen jag gjort på länge. Nästan någonsin tror jag. Det ser inte mycket ut för världen men oj vad bra det blev!
Ni måste nästan testa. I alla fall en av dem. (För kombon kanske inte är ultimat…)
Kyckling i tomatsås med mynta (4 pers)
4 kycklingfiléer
2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
Smör eller kokosolja
1 förpackning passerade tomater
1-2 msk buljong (Kan uteslutas. Jag använde lantbuljong från renee voltaire)
1 msk torkad mynta (eller 1 kruka färsk)
Himalayasalt
Svartpeppar
Citron
Bryn hackad lök, skivad vitlök och strimlad kyckling i smör eller kokosolja. Häll på passerade tomater och tillsätt buljong, mynta, salt och peppar. Låt puttra tills kycklingen är klar. Smaksätt med massa pressad citron.
Blomkål i kokos och curry
I huvud blomkål
Smör eller kokosolja
1 dl kokosgrädde
1 tsk curry
Himalayasalt
Dela blomkålen i buketter. Stek i smör eller kokosolja tillsammans med curryn. Häll på kokosgrädden och låt puttra 5-10 min.
Enjoy!
Första mat”lådan” på väldigt länge. Och godaste lunchen. Och bur mycket smidigare är det inte att köra med plastpåsar? Ingen disk, och maten blandas inte i lådan. Perfekt!