En klockren paleomiddag

av Cecilia Folkesson

Igår gjorde jag den godaste middagen jag gjort på länge. Nästan någonsin tror jag. Det ser inte mycket ut för världen men oj vad bra det blev!

Ni måste nästan testa. I alla fall en av dem. (För kombon kanske inte är ultimat…)

 

Kyckling i tomatsås med mynta (4 pers)
4 kycklingfiléer
2-3 klyftor vitlök
1 gul lök
Smör eller kokosolja
1 förpackning passerade tomater
1-2 msk buljong (Kan uteslutas. Jag använde lantbuljong från renee voltaire)
1 msk torkad mynta (eller 1 kruka färsk)
Himalayasalt
Svartpeppar
Citron

Bryn hackad lök, skivad vitlök och strimlad kyckling i smör eller kokosolja. Häll på passerade tomater och tillsätt buljong, mynta, salt och peppar. Låt puttra tills kycklingen är klar. Smaksätt med massa pressad citron.

 

Blomkål i kokos och curry
I huvud blomkål
Smör eller kokosolja
1 dl kokosgrädde
1 tsk curry
Himalayasalt

Dela blomkålen i buketter. Stek i smör eller kokosolja tillsammans med curryn. Häll på kokosgrädden och låt puttra 5-10 min.

Enjoy!

 

 

20140220-220031.jpg

20140220-220039.jpg

Första mat”lådan” på väldigt länge. Och godaste lunchen. Och bur mycket smidigare är det inte att köra med plastpåsar? Ingen disk, och maten blandas inte i lådan. Perfekt!

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More