Quinoapuffar är naturligt glutenfria passar utmärk till både godis och i granolan!
Att göra hemmagjort nyttigare godis till helgen är perfekt när man har barn. Det blir en rolig stund tillsammans, de får koll på innehåll och man kan justerar mängd sötning och val av choklad precis som man vill!
Sist gjorde vi chokladbars med quinoa-puffar. Quinoapuffar är alltså puffade quinoafrön som man köper i välsorterade matbukter eller på nätet.
Man kan självklart ha i fler ingredienser än de vi hade, nötter, russin och frön passar också superbra att ha i. Får man quinoapuffar över kan man blanda i det i granola eller strö på yoghurt, smoothiebowls eller morgongröten.
Lägre ner hittar du fler recept på nyttigare hemmagjort godis.
Chokladbars med quinoapuffar
(1 liten form)
- ca 75 gram mörk choklad
- ca 2 dl quinoa-puffar
- 1 msk kokosolja eller nötsmör (för att göra chokladen mjukare)
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Dela chokladen och smält chokladen i vattenbad.
- Rör i kokosolja, salt och vaniljpulver.
- Blanda i quinoapuffarna.
- Klä en liten form med bakplåtspapper eller plastfolie. Jag använde en liten matlåda i glas.
- Låt stelna i kylen och skär sen i bitar.
Man kan även smaksätta dessa med lakritspulver – vilket blir väldigt gott! Man kan också välja en choklad med smak för att göra dessa ännu godare eller smaksätta chokladen med till exempel pepparmyntsolja.
Om det mot all förmodan skulle bli några över – förvara dem i kylskåp.
Fler recept på nyttigare godis
Här hittar du några av mina recept på nyttigare varianter av godis/fika. Alla dessa recept är gluten- och mjölkfria och även veganska. Sötning kan man anpassa efter det man själv föredrar.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Alla mina recept (frukost, lunch, middag mm) finns här.
Följ mig här:
För mer recept, inspiration och tips – följ mig gärna här:
1 Kommentar
[…] Mest klickade just nu: Chokladrutor med quinoaopuffar. Klicka här för recept […]