Denna chiapudding med kokos och vanilj är superkrämig och blir extra lyxig med pitayaglass!
När man gör chiapudding är det lätt att den blir för fast. Jag tycker chiapudding blir godast med kokosgrädde. Jag använder kokosgrädden i tetraförpackning. Vaniljpulvret gör chiapuddingen extra god, så missa inte det 🙂
Chiapudding med pitayaglass
(2 portioner)
Chiapudding
2 msk vita chiafrön
2 dl kokogrädde
1 nypa vaniljpulver [annonslänk]
Pitayaglass
1-2 frysta bananer
1 msk pitayapulver [annonslänk]
1 näve hallon
1 nypa vaniljpulver
Gör såhär:
– Blanda ihop chiafrön med kokosgrädde och vaniljpulver.
– Ställ in i kylen mist 30 minuter. Blanda någon gång under tiden.
– Mixa de frysta bananerna med pitayapulver (även kallat drakfruktspulver) och hallon. Har man inte pitayapulver kan man skippa det eller använda ett annat bärpulver som hallon eller blåbär till exempel.
– Häll chiapuddingen i glas och toppa med pitayaglassen.
Tips!
Jag brukar göra min nicecream i marberedare och riva bananerna i matberedaren innan jag mixar dem. Då blir den färdig snabbare och håller sig isig och blir mer som en glass än en tjock smoothie. Skivar man bananerna går det även bra att köra med stavmixer.
Fler nyttiga desserter
I min receptbank hittar du massa recept på gluten– och mjölkfria desserter utan raffinerat vitt socker.
Följ mig här:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram
2 kommentarer
[…] Recept: Chia med pitaya-nicecream […]
[…] Chia-nicecream […]