Chiabowl med banan och kakao är en superlyxig frukost eller mellanmål!
Tröttnat på chiapudding? Om man varierar topping tycker jag det är omöjligt att tröttna på denna gluten- och mjölkfria bowl!
Chiabowl med banan och kakao
(1 portion)
- 2 msk chiafrön
- ca 2 dl nötmjölk
- 1-2 msk kakaopulver
- 1 nypa vaniljpulver
Topping:
- Banan (+ kokosolja och kanel)
- Nötsmör (jag använder detta)
- Hackade nötter
- Kakaonibs
Gör så här:
- Blanda chiafrön med nötmjölk, kakao och vaniljpulver i en skål.
- Ställ in i kylen ca 30 minuter och rör om någon gång under tiden.
- Skär/dela bananen, pudra med kanel och stek snabbt i kokosolja. Man kan även ha på lite kokossocker för en mer karamelliserad smak.
- Toppa chiabowlen med bananen och en klick nötsmör och toppa med hackade nötter och kakaonibs!
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev