Körde en “vad finns i kylskåpet-middag” ikväll. Blev kanon, så här har ni receptet!
Blomkål & broccolisoppa med basilika och parmesan
4 personer
1/2 huvud blomkål
1 bukett broccoli
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
Några skvättar vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
Lagom mycket färsk basilika
Parmesan
Salt+peppar
Gör så här: Dela blomkålen och broccolin i buketter och koka i vatten tillsammans med vitlöken ca 10 min. Häll ut större delen av vattnet (beroende på hur du vill ha soppan, vill du minska på grädden, spara lite av vattnet). Stavmixa tillsammans med massa färsk basilika. Häll på grädde, vinäger, salt och peppar och koka upp. Servera med parmesan, färsk basilika och flingsalt.
4 kommentarer
Detta måste testas 🙂
det är det värt 😉
Mmm gott Det går lika bra med äppelcider vinäger som inte innehåller socker
Hej Monica,
Absolut!!
Hälsningar Cecilia