Paleo-smulpaj med blåbär
0,5 liter färska blåbär
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl riven kokos
1 msk oskalade sesamfrön
1 tsk kardemumma
1 krm salt
1 ägg
2 msk kokosolja
Björksocker (om man vill ha pajen lite sötare)
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser utom blåbären. Häll ut blåbären i en form och fördela smuldegen över. In i ugnen i ca 30 min.
Vaniljsås
2,5 dl kokosgrädde
1 msk raw ageve sirap
Vanilj (färsk stång eller pulver)
2 äggulor
Koka upp kokosgräden med agavesirapen och i med en nypa vaniljpulver eller skrapa ur fröna från en färsk vaniljstång. Låt sjuda i några minuter. Låt svalna lite och ställ in i kylskåpet. Låt vaniljsåsen bli kall och mixa sen i två äggulor. Jag körde med stavmixern.
Servera pajen ljummen med den kalla vaniljsåsen.
Vissa har problem med hundar som nallar från bordet. Vi har Otis.
Också väldigt nöjd. Hela familjen älskade!
2 kommentarer
Tänkte precis på blåbärspaj och så fick jag se ditt inlägg idag 🙂 vad är det för kokosgrädde du använder till vaniljsåsen? //Rebecka
Underbar mun! : )