Bananasplit – en favoritfrukost i sommar!
Nu på sommaren när man har lite mer tid över kan man ju passa på att variera sina frukostar och lyxa till dem lite!Testa detta nyttigare alternativ på bananasplit till exempel.
Ut och plocka bär, dela en banan, toppa med din favorityoghurt, granola (se recept längre ner) och nötsmör.
Video: Se när jag gör bananasplit!
Glutenfri granola
- 1 banan
- 0,5 dl nötsmör
- 0,5 dl kokosolja
- 1 dl kokosflingor
- 5 dl glutenfria havregryn
- 1 nypa salt
Gör såhär:
– Stavmixa eller mosa bananen tillsammans med smält kokosolja och nötsmör.
– Blanda ihop alla ingredienser och häll ut på bakplåtspapper.
– Grädda i 175 grader i ca 15-20 min. Rör om efter halva tiden.
Fler goda glutenfria frukostar
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: