Äppelgröt med kanel – barnens nya favoritfrukost!
Vi har fortfarande en hel del äpplen på träden hemma hos oss. Vi har gjort allt från äppelmos, till äppeljuice och denna supergoda och krämiga gröt.
Man kan även riva ner äpplen i gröten när man kokar den.
Äppelgröt med kanel
(2 portioner)
- 2,5 dl glutenfritt havregryn
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl nötdryck/havredryck
- 2 msk kokosolja
- 1 nypa salt
Kanelstekta äpplen
- Äpplen
- Kokosolja
- Kanel
- Kokossocker (kan uteslutas)
Gör så här:
– Koka havregrynen med nöt/havredryck och vatten.
– I med salt och rör i kokosoljan.
– Tärna äpplena och stek i kokosolja med kokossocker och kanel.
– Toppa gröten med stekta äpplen, hasselnötter och lönnsirap eller honung och häll gärna på havredryck eller nötdryck.
Fler recept: Här hittar du alla mina hundratals recept
Följ mig här:
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration