Tomatgryta med linser – veckans gröna recept
Denna gryta gjorde jag när jag rensade ut skafferi, kul och frys förra veckan. Den blev så himla god att den blev veckans gröna!
Du behöver absolut inte följa detta recept till punkt och pricka – utan använd gärna det du redan har hemma. Du kan till exempel ersätta quinoan mot något annat tillbehör och använda de kryddor och smaksättningar du redan har hemma. Har du färdigkokta linser häller du i dem mot slutet och du kan självklart ersätta dem mot bönor, kikärtor eller till exempel sötpotatis.
Fler recept: Alla mina recept hittar du här
Tomatgryta med linser
(ca 2 portioner)
- 2 dl quinoa
- 1 msk hackad ingefära
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 1 lime eller 1/2 citron
- 1 dl delikatesslinser
- 1 förp. krossade tomater
- 1 förp. kokosmjölk eller kokosgrädde
- 1 msk kokosolja (eller smör/annan olja)
- 1 msk spiskummin
- 1 msk buljong
- 1 msk tamari / soja
- Salt och svartpeppar
Toppa gärna med näringsjäst och färsk koriander
Gör så här:
- Koka quinoan efter anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka ingefära, vitlök och gul lök.
- Fräs ingefära, vitlök och gul lök i kokosolja tillsammans med spiskummin.
- I med okokta linser, krossad tomat och kokosmjölk/grädde.
- Smaksätt med buljong och tamari.
- Låt puttra i ca 20-30 minuter under lock (Tills linserna blivit mjuka.)
- Smaka av med saften från en lime, salt och peppar.
- Servera med kokt quinoa och toppa med färsk koriander och näringsjäst.
Denna gryta blir ännu godare efter någon dag i kylskåp – så gör gärna en större omgång så har du massa goda matlådor för veckan.
Recept och kostråd
Behöver du tips och recept och lite hjälp på vägen? Mina e-böcker innehåller 25 recept, inköpslistor och massa bra tips! Du hittar allt från frukostar till lunch och dessert. Alla recept är glutenfria.
E-bok Naturlig mat – Innehåller kött och ägg
E-bok Naturlig mat – Vegansk
Följ mig här
För fler recept, tips och inspiration följ mig gärna på Instagram och Facebook och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev.