Annonssamarbete med Friggs
Nytt i butiken (och hemma hos oss) – Friggs majssnacks Salty Fudge!
Vi har aldrig varit så mycket för fika hemma hos oss och lördagsgodis är något jag aktivt försökt att hålla nere på under alla år. Men visst – vi fikar ibland och nu har vi testat dessa nya majssnacks i miniformat från Friggs.
Friggs nya mini-majskakor finns i tre spännande smaker i härligt färgglada förpackningar:
Salty Fudge, Popcorn och Chili Cheese.
Vilken barnen gillade mest? Salty Fudge såklart!
Dessa små majssnacks passar lika bra som en lyxig lördagsfika hemma med familjen som en on-the-go i väskan. Naturligt glutenfria och i små smidiga förpackningar.
Vi gjorde en hemmagjord nötcreme på rostade hasselnötter, kakao och kokosolja och dippade både majssnacksen och bär. Kommer bli en ny favorit hemma hos oss och något som killarna säkerligen kommer ha med till ishallen i höst.
Hemmagjord nötcreme
(1 burk)
- 3 dl hasselnötter
- 3 msk raw kakao
- 2 msk kokosolja
- ca 2 msk sötning (t.ex. honung eller björksocker)
- 1 nypa salt
- En skvätt vatten
Gör så här:
- Rosta hasselnötterna i torr panna i några minuter.
- Lägg nötterna i en ren handduk och gnugga av skalen.
- Mixa nötterna i en stark matberedare i 5-10 minuter. Oljan ska komma ut ur nötterna och det ska bli en slät konsistens. Tryck ner från kanterna under tiden du mixar.
- Mixa i kakao, kokosolja, ev. sötning och salt. Späd med vatten till önskad konsistens.
- Häll upp i glasburk med lock och förvara i kylskåp.
Fler fikatips!
Här hittar du tips på fika och snacks för hela familjen:
Rawbollar med bärpulver
Bananmuffins med choklad
Rawbollar med kakaonibs
1 Kommentar
Jag som trodde man skulle undvika processad och hyperprocessade livsmedel inom paleo.