Sommarsallad med jordgubbar, avokado och getost – en supergod kombo!
I sommar kommer denna sallad göras många gånger hemma hos oss. Vi har en enorm myntaodling hemma och ju mer mynta man har i – desto godare.
Vill man göra en vegansk variant skippar man bara getosten – den blir lika god utan.
Sommarsallad
- Småbladig sallad
- Avokado
- Jordgubbar
- Getost
- Rödlök
- Färsk mynta
- Getost
- Valnötter
- Salt & nymalen svartpeppar
- Olivolja eller avokadoolja
- Balsamvinäger eller äppelcidervinäger
Tänk på!
Leta efter svenska ekologisk jordgubbar i butiken (om du inte odlar massa själv hemma). De vanliga är tyvärr hårt besprutade.
Fler goda recept i sommar
Här hittar du fler recept som passar utmärkt i sommar! Testa melonsorbet med lime eller raw cheesecake med hallon.
Klicka på bilderna så kommer du dirket till recepten.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
2 kommentarer
Hej Cecilia!
Din sommarsallad med jordgubbar, avocado, getost mm ser jättegod ut! Jag undrar bara – ringlar du olja o vinäger över den färdiga salladen eller vänder du runt den?
Jag åt den. Det är mycket gott.