”Julrecept-ebok”
julkalender tävling Valio oddlygood

– Luckan presenteras i samarbete med Valio – 

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Melina, Elina & Cina! (Mail till vinnarna har skickats.) Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!


 

I dagens lucka har tre tävlande chansen att vinna frukostprodukter från Valio i 3 månader.

Hos Valio hittar du Oddlygood som är helt växtbaserade produkter.

Välj bland deras: havrebaserade gurtar, proteinrika havremellanmål, glutenfri Barista som passar perfekt i kaffet och Veggie, ett veganskt alternativ till ost.

Värdecheckarna (200:- /vinst) gäller hela Valios sortiment.

 

Så här är du med och tävlar:

Vilken är din favoritfrukost?
Skriv ditt bidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar!

Tävlingen avslutas den 8:e december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon i detta inlägg.
Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Totalt vinstvärde: 600:-. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.

 

133 kommentarer

 1. Min favoritfrukost är en bowl av hallongurt , mct olja, spenat, grönkål, toppat med cocos flingor, färska blåbär och kanel.

 2. Min favpritfrukpst handlar mindre om vad jag äter och mer om vilka jag äter med. Att få starta morgonen med att sitta med min sambo och vår lillkille och äta och prata är helt underbart!

  1. Just nu är min favvo frulle helbovete, mandel, banan, ingefära, kanel mixad och toppad med blåbär Vore nice att få in bra och goda vego produkter i min frukost då jag har dålig koll på den djungeln i handeln

 3. Jag har lite svårt att äta på morgonen så frukost i flytande form med diskret smak är minst plågsamt, när jag varit vaken ett par timmar äter jag gärna något mer rejält

 4. Jag brukar vilja ha gröt till frukost men nu när jag är gravid så funkar bara mackor. Jag hade gärna testat den veganska osten till min frukost.

 5. Min favoritfrukost består av en skål med krämig yoghurt med granola. Till det lite scones, färsk frukt och kaffe.

 6. En perfekt frukost och en frukost med hembakt bröd, vår egen hallonsylt, havregurt, flingor, juice och kaffe.

 7. en skål med laktosfri valio youghurt den är så krämig och god ,en kopp kaffe och en smörgås med ost o gurka samt ett glas juice
  enkelt och gott

 8. Förut åt jag alltid Havregryn eller Rågmjölsgröt till frukost. Har varit allvarligt sjuk och har numera svårare med stadig frukost. Kvarg kanske och en banan massor av vatten till medicinen. Givet en kopp kaffe eller två jag blir piggare då.

 9. Min favoritfrukost är en skål havregurt, med hemmagjord gramola toppad med färska bär. Till detta dricker jag gärna ett glas färskpressad juice och en cappuccino med krämigt skummad havremjölk.

 10. Långfrukost med ägg, frukt och massa grönsaker. Egengjord juice och en stor skål haveryoghurt med olika frö och hallon

 11. Havregrynsgröt med hemgjort äppelmos och havremjölk/havredryck till, kaffe och äggröra. Klarar man sig länge och mår bra!

 12. Min favorit handlar nog inte så mycket om vad vi äter. Favoriten är söndagsfrukosten med sambon, där vi brukar göra något extra gott så som våfflor. Bra för själen ✨

 13. Min favoritfrukost till är overnight oats gjort på havremjölk och toppat med blåbär, finns inget som ger kraft som det!

 14. Min favoritfrukost är en stor kopp kaffe med havremjölk. Till det majskakor med oddlygood ost och gurka. Till det havreyoghurt eller sojayoghurt med hemmagjord granola. Efter detta är jag redo för en ny härlig dag!

 15. Vilken drömlucka att öppna! Jag älskar frukost och faller allra oftast tillbaka till yoghurt med blåbär och granola som den stora favoriten!

 16. Min favoritfrukost består av kaffe såklart, och overnight oats med havremjölk och jordnötssmör! Toppat med banan, kokoschips och lite blåbär! Mums

 17. En stor kopp kaffe och någon timma senare havregrynsgröt eller äggmackor. Om jag vinner 200kr att handla för ur Valios sortiment skulle jag prova att byta ut vanliga mjölken till havrebaserad samt prova deras nya Baristamjölk✊️ Dessutom prova laga mat med havrebaserad grädde.
  Lycka till alla deltagande!

 18. Försöker introducera mer växtbaserat hemma hos min familj. Jag tror att kickstarta med växtbaserafe frukostprodukter hade varit susen då vi är en frukost familj.

  Har två frukostar som alltid följer med vart jag än är. Det är smoothie eller havregrynsgröt.

  I smoothien kan du stoppa ner nästan vilket grönt och nyttigt som hellst och få det att smaka fantastiskt med någon god bas på kanske banan och växtbaserad dryck eller yoghurt. Perfekta alternativet när du behöver få i dig mer grönt och kan även mixa ner lite clean collagen för extra boost till välmåendet.

  Gröten är en varm och mättande frukost som oftast görs när tiden finns och det är fantastiskt gott att koka upp havregrynen med havremjölk eller mandelmjölk för en krämigare smak än när du kokar upp med vatten. Sen toppar man med massa gottigheter

 19. Min favoritfrukost är havregrynsgröt gjord på havremjölk. Toppad med jordnötssmör, blåbär, honung & havremjölk
  Jag älskar yoghurt men har aldrig provat denna så hade varit såå roligt! Vill även få sonen att äta mindre mejeri.

 20. Favoritfrukosten just nu är havregrynsgröt med olika topping och smaker. Favoriten är med banan, blåbär, hemgjord äppelmos, kanel och havremjölk. Brukar även äta ett kokt ägg vid sidan, och det ska vara perfekt kokt. Inte för löst och inte för hårt. På advent eller de dagar jag känner extra julstämning älskar jag att göra saffransgröt med russin i. Gröt är för mig den perfekta starten på dagen och varje dag ser jag fram emot att få äta det!

 21. Min favorit är en smoothie gjord på hallon, blåbär, spenat, avokado, citron och kokosmjölk. Den gör jag nästan varje morgon, så himla god!

 22. Min favoritfrukost är en kopp kaffe med skummad havremjölk, chiagröt med färska bär och ett glas smoothie ( efter humör- grön och frisk, lime avokado spenat , eller röd och söt, jordgubbar, banan äpple eller varför inte gul och värmande, mango gurkmeja och lite chili)

 23. Just nu egengjord risgrynsgröt (vegansk) med kanel, kokossocker och mandelmjölk. Annars mest en god smoothie

 24. Favvofrullen: Buffé med olika vegoyoghurt, frön, nötter och massor m färsk frukt. Pepparkaksgranola att toppa med. Latte på veg.dryck eller en stor chaite.
  Ett fat med grönsaker som knaprigt tilltugg så är en hemma

 25. Gröt i olika former med bär eller hemgjort äppelmos och havremjölk/kokosmjölk. Fröknäckebröd med avokado och persilja och en kopp örtte.
  Några klyftor röd grapefrukt.

 26. En skål med gröt på krossatbovete som hoppas med en klick havreyoghurt, färska bär, linfrön, pumpafrön och kanel.
  Kaffe med varm havremjölk och ett glas vatten.

  Älskar frukost den bästa måltiden på hela dagen som oftast intas efter träning.

 27. Min favoritfrukost är hemmagjord müsli med vaniljyoghurt, te och färskpressad apelsinjuice eller smoothie.

 28. Havregrynsgröt där man på slutet blandar in äpple, banan och pumpakärnor. Lite lingon och nötter på toppen. En kopp kaffe och ett fröknäcke. Klart och supersmarrig!

 29. Yoghurt eller kvarg med hemmagjord granola. Skulle dock vilja äta mer mejerifritt så skulle vara kul att testa dessa produkter.

 30. Frukost är min favoritmåltid så jag ser till att njuta! Min favoritfrulle omfattar hemmabakad fröbröd, gröt med färska bär valnötter och lite havremjölk, färskpressad juice och en kopp kaffe med en klick grädde! Åh och en smoothieshot är inte fel;-)

 31. Min absolut bästa frukost är definitivt de som sker på helgerna. Långfrukost hemma eller ute i solen. Just nu har jag dille på havregurt med sharonfrukt och granola, så det måste alltid vara med. Sedan lyxar vi alltid till det med surdegsbakat bröd från ett lokalt bageri. Att testa Valios ost på det hade inte varit dumt. Toppar det sedan med chokladmjölk på havredryck.

  1. Älskar att börja dagen med havregrynsgröt kanel blåbär och såklart Valios baristamjölkär så glad att den är glutenfri och är även toppen att skumma till kaffet☕️

 32. Jag äter alltid ägg till frukost sen brukar jag variera mellan gröt eller smoothie till. Vinner jag skulle jag gärna vilja prova havrebaserade gurtar:)

 33. Min favoritfrukost är havregrynsgröt men vanilj proteinpulver, skivad banan, kanel och en klick jordnötssmör. Och en kopp kaffe till.

 34. I den här familjen äter vi väldigt gärna Valios nya Havre/cocosyoghurt! Den är den absolut bästa veganska yoghurten tycker vi! Hemskt gärna äter vi den med granola som inspirerats av dina recept! Idag gör jag alla 3 dina recept på granola och ska överaska dottern med dessa :-).

 35. Det är inte längre PK att säga det men jag fullkomligt älskar smörgåsar till frukost! Smörgåsar med roliga pålägg eller scones och till detta en croissant och en kopp te. Alltså MUMS!

 36. God morgon. Favoritfrukosten av vanlig skoldag är granola, glutenfri med låg GI, samt veganska yoghurt, inte allt för fettsnål för då blir man hungrig så fort igen. Gärna med bär i också. Omega 3 samt lite kosttillskott och vatten. Så ser det ut typ nästan alla dagar! Vill hemskt gärna vinna dagens lucka med presentkort på Valio.

 37. Vad gäller frukost är jag periodare – kör samma frukost varje dag i flera månader tills jag byter. Just nu är min favofrukost fröknäcken med smör och slätmixad avokadoröra (avo, vitlök, silkestofu, och äpple för sötman). Röran gör jag i förväg så den är färdig att ät bre varje morgon.

 38. Min favofrukost är smoothiebowl mango, banan, blåbär med naturell yoghurt och Cecilias hemmagjorda pepparkaksgranola!

 39. Min frukost består gärna av havregrynsgröt eller någon slags fil/yoghurt på morgonen. Kaffet får man sedan inte glömma. Älskar frukosten, skulle man få välja att bara äta en gång skulle det vara frukost. Starta dagen bra känns underbart.

 40. På vardagarna när det ska gå snabbt och är det havrevälling gjord på havremjöl + havremjölk som gäller.
  På helgerna när mer tid finns förbereder jag gärna en kall gröt på chiafrön & havregyn, toppad med banan, blåbär, kokosflingor, hackade dadlar, kokosolja och kanel. Och en hel kanna te till det.

 41. En god smoothiebowl med med massa goda toppings är alltid en bra frukost! Skulle vara kul att testa att göra smoothien med nån av dessa gurtar

 42. Min favvigaste frukost är havregurt med hallon och sharonfrukt, toppat med hackade mandlar och valnötter

 43. Min favvofrukost är havregrynsgröt med lingonsylt och en stor kopp te och kanske en smörgås till. Detta intas helst i samvaro med man och barn. Vi har alltid varit en mjölkdrickande familj, men nu håller vi på att utreda om minstingen är laktosintolerant, så vi försöker hitta andra goda alternativ. Detta hade varit den perfekta julklappen för att kunna prova igenom Valios sortiment och se vilka produkter som blir vår familjs favoriter!

 44. Nu i juletider är det tomtegröt . äter det bara under 1 månad . om året å det är nu 🙂 sam Must fast äppelmust till dryck om det finns tillängligt . Så min frukost består i december av tomtegröt och must ., resten av året så äter man ju typ aldrig frukost 🙂

 45. Startar med ett stort glas färskpressad sellerijuice. Där efter lite meditation och lugn yoga. Sedan blir det gärna en smarrig, krämig och näringsfylld smoothie gjord på frukt o grönt och någon växtbaserad dryck, samt en kopp kaffe med liten skvätt barista mjölk i. Efter detta klarar man allt som dagen har att erbjuda!

 46. Min favoritfrukost är rostad smörgås med ägg och kaviar eller nu under jultider julknäcke med gräddost. Skulle vara toppen att vinna då jag vill byta ut en del mot lite bättre alternativ!

 47. Min favoritfrukost: smoothie! Enkelt att få i sig även om man inte känner sig så hungrig direkt på morgonen. Dessutom fasligt gott!

  Mixa en banan, en näve hallon och/eller blåbär, en näve havregryn, valfri naturell yoghurt och mjölk.

  Glad andra advent!

 48. Bacon och ägg. Yoghurt med färska bär. Croissant med smör. Kaffe med mjölk. Då blir både jag och magen nöjd!

 49. Återkommer alltid till samma sak. Naturell yoghurt med hemmagjord müsli och massor med bär. Så glad att det finns så goda växtbaserade alternativ nuförtiden då jag pga av allergi undviker mejeriprodukter.

 50. Favvofrullen just nu är overnight oats med havredryck, kollagen och kakao. Toppas med bär, jordnötssmör och kakaonibs. Njuter av varje tugga!

 51. Bästa frukosten är:
  * Den som blir av
  * Den som äts tillsammans
  * Den som går snabbt att fixa.
  * Den som är bra, både för människa och natur!

 52. En god naturell yoghurt med färska jordgubbar, müsli, torkade fikon, rivna mandlar och lite honung. En varm kopp te till det. Mums!

 53. Min favorit frukost är hotellfrukost 🙂
  Men då blir det ofta vaniljyoughurt, tranbär, solrosfrön, pumpafrön, gojibär (om det finns) och en kopp kaffe ☕️

 54. Min favoritfrukost består av vaniljyoghurten sommarbär, granola med bitar av jordgubbar och olika fröer samt rostade fruktkusar med smör och vällagrad ost. En liten bit av sommaren året runt! <3

 55. Eftersom jag alltid äter mina knäckemackor på jobbet så är favorit helgfrukosten. Föredrar en god rostad grov ostmacka med kaffe. Enkelt och simpelt är oftast godast

 56. En havreghurt tillsammans med en riktigt god granola, till det en smörgås med bönspread och groddar/skott och en stor kopp te.

 57. det mysigaste som finns är ju att vakna när det fortfarande är mörkt ute och tända ljus i lägenheten. Sen gör jag min favoritgröt som innehåller
  Jordnötssmör
  Banan
  Chiafrön
  Kokosolja
  Kanel
  Fiberhavregryn
  2 dl vatten
  Och kokosflingor.
  Sedan toppar jag gröten med äppelmos, kanel, rivet äpple och häller på kokosmjölk. Sedan har man ordentligt med energi! Obligatoriskt till är en stor kopp kaffe såklart!!✨

 58. Vilken spännande vinst! Vill gärna testa dessa produkter. 🙂
  Min favoritfrukost är hembakat bröd med t.ex. ost och gurka. En skål yoghurt/fil med granola och färsk frukt + en kopp te.

 59. Min absoluta favorit frukost är nybryggt kaffe med varm vispa mjölk
  och en grov fralla med ost och små tomater.

 60. Växtbaserade produkter jag gilla
  I tallrik och smoothie jag dem spilla
  Att vinna frukostprodukter från Valio vore toppen
  Både för miljön och kroppen!

 61. Min favoritfrukost är en skål med yoghurt och granola, en rostad macka med ägg på och ett glas färsk apelsinjuice. Så gott!

 62. Min favoritfrukost är lördagsfrukosten. Frallor, yoghurt, kaffe och tidningen med familjen. Ja, jag är gammaldags :))

 63. Åhh frukost är det BÄSTA jag vet!. Älskar frukost. Den bästa är en tallrik yoghurt med hemgjord granola och en macka med leverpastej o gurka

 64. Min favoritfrukost är smoothie på mango, hallon och kvarg eller soygurt med högt proteininnehåll
  Valios produkter skulle passa perfekt i mina smoothies och förgylla varje morgon ❤

  Mvh Marie

 65. Åhh frukost är det BÄSTA jag vet!. Älskar frukost. Den bästa är en tallrik yoghurt med hemgjord granola❤️

 66. Åhh frukost är det BÄSTA jag vet!. Älskar frukost. Den bästa är en tallrik yoghurt med hemgjord granola och en macka med gurka

 67. Åhh frukost är det BÄSTA jag vet!. Älskar frukost. Den bästa är en tallrik yoghurt med hemgjord granola och en macka med leverpastej o gurka❤️❤️❤️❤️

 68. Åhh frukost är det BÄSTA jag vet!. Älskar frukost. Den bästa är en tallrik yoghurt med hemgjord granola eller en tallrik havregrynsgröt med jordnötssmör

 69. Min bästa frukost är inte den jag äter utan den min mjölkprotein allergiska son äter. Han är kinkig som få, inte samma varje dag och man har tur om han äter müsli till sin yoghurt.

 70. Min lyx helgfrukost består helst utav en skål med växtbaserad gurt toppad med olika fröer, nötter och bär. Till det en skiva surdegsbröd med ost och en god marmelad. Vill jag lyxa till det ordentligt blir det en smoothie med färska bär, växtbaserad mjölk och gurt. Smarrigt!

 71. Min favoritfrukost är en riktigt bra hotellfrukost! Äggröra, nybakade färska frallor med gött pålägg, yoghurt med nötter och bär, kanske belgisk våffla och kaffe till hemma är favoriten havregrynsgröt med banan, valnötter, kanel och havremjölk om jag skulle ha sån tur att vinna vill jag ge bort vinsten till min syster ❤️

  1. Jag har många favoritfrukostar. Men min allra favorit är ett eget recept. Jag brukar koka och sedan köra sojabönor i en stavmixer tillsammans med avokado. Sedan blandar jag i tomat och paprika. Sist men allra minst olivolja och lite salladskrydda. Sedan värmer jag upp surdegsbröd som jag äter denna goda frukost till. Om jag inte har sojabönor hemma blir det istället yoghurt med kokosflingor, pumpafrön, solrosfrön, linfrön, chiafrön och detta toppar jag med lite bär (vanligtvis hallon eller björnbär). Till detta dricker jag alltid grönt te med ingefära och honung för att förbättra mitt immunförsvar

 72. Oh! Min lyxfrukost är en havrelatte toppad med lite agavesirap, havreghurt med hemgjord granola och scrambled egg med avokado.

 73. Jag hittade för 3 veckor sedan oddlygood barista och är såld på den. Det är ett måste i mitt kaffe som är bland det första jag fixar på morgonen. Jag är ingen direkt frukostmänniska, men jag brukar äta gröt med blåbär, smoothies och då brukar jag lyxa till det med lite havredryck eller havregurt. Barnen älskar dock havregurt med bär.

 74. Omg vilken tävling så fantatsisk vinst!!! Valio ar min favvo märke da jag ater bröd med valio ost till frukost och till det jag yar valio havre yoghurt!!

 75. Jag brukar äta Valios laktosfria yoghurt med vaniljsmak och
  en banan.Har börjat snegla på andra produkter utan animaliskt
  innehåll och vill gääärna få möjligheten att testa andra produkter
  inom Valios varumärke.Har aldrig varit missnöjd med deras produkter.
  De växtbaserade produkterna kan mycket troligt bli mina nya
  frukostfavoriter.

 76. Min favoritfrukost är simpelt men så gott.

  Steker alltid tre ägg med gulan kvar givetvis. Sen tar jag knäckebröd med arboga leverpastej och saltgurka. Till detta dricker jag ett glas apelsin juice och en kopp kaffe.

  Det bästa jag vet är när gulan fortfarande rinner lite =)

 77. Min favoritfrukost är hembakat fröknäcke med ost, gurka och paprika och en skål med kvarg och müsli och en stooor kopp kaffe 🙂

 78. Någon form av smoothie är min favorit. Har en önskan att äta mer växtbaserat och hade gärna velat prova på detta.

 79. Min favoritfrukost är den jag inte behöver äta själv. Allt blir så mycket godare när man inte sitter framför tvn och äter själv. Vill gärna ha något varmt, typ te/kaffe/gröt och något kallt. Slarvar alldeles för mycket när jag äter själv, tyvärr

 80. Min favoritfrukost är: havregrynsgröt med skummad barista havremjölk (oddlygood) med en kaffe med skummad havremjölk. Så här gör jag min gröt: mosa halv banan, 1dl glutenfri havregryn och 2 dl mandelmjöl eller havremjölk och lite salt. Kokar på låg värme och rör om.
  När det klart lägger jag blåbär i botten, på med havregrynsgröten och kanel på toppen. Och sist skummad havremjölk.
  Där har du godaste gröten ever!

 81. Yoghurt med vaniljsmak, serverad med hallon och banan. Eller scones med hallonsylt och ost. Eller äggröra med majs och lök… variation måste det vara. Inte samma varje dag! Vill gärna testa detta vegetariska!

 82. Just nu har jag snöat in på kaffe och äggsmörgås på Ryvita knäcke.
  Det längtar jag efter när jag lyft mitt täcke.
  Får jag välja äter jag gärna ensam när alla åkt iväg på sitt.
  Då får man en chans att bara tänka på sitt!

 83. Favoritfrukost nu är Weetabix med havredryck, gärna med blåbär och skivad banan till. Vore intressant att få testa Valios havredryck!! Håller tummarna för vinst!

 84. Min absoluta favoritfrukost (som intas allt som oftast) består av overnight oats med chia och smaksatt med gurkmeja, kanel, kardemumma och ingefära. Toppad med hallon, banan och valnötter. Till det ett glas vatten, en ingefärashot och en kopp svart kaffe. MUMS!

 85. Min bästa frukost är en kopp med grönt chaite med skummad havredryck, hembakat mjukbröd med oddlygood ost och en skål med havregurt blåbär.

 86. Min favvo är smoothie med banan, ananas, ingefära, citron, vaniljpulver och havremjölk, mums.. vad kan då vara bättre än vinna så jag kan köpa massor av havredryck

 87. Jag är inte så bra på att äta frukost men tar alltid med mig antingen chiapudding eller någon form av smoothie till jobbet för efter ett par timmar vaken kan jag iaf få i mig något som jag bara behöver svälja,

 88. Åh, havregrynsgröt. Så rolig är jag! Ibland med banan till. Ibland med rårörda lingon och mjölk. Barnen däremot, de äter allra helt Valios Vaniljyoghurt!

 89. Min favofrukost är havregrynsgröt med blåbär, linfrö, kokosolja, honung, toppad med solrosfrö. Och på helgen härlig äggröra med olika tillbehör 🙂

 90. Havregrynsgröt kokt på hälften vatten och hälften mjölk. Gärna men vaniljproteinpulver i, och Toppad med frön & nötter samt naturell yoghurt
  Kaffe till det såklart ☕

 91. Min favoritfrukost är havregrynsgröt gjord på mosad banan, ägg, havregryn och mjölk, toppad med bär och cashewnötter! Eller smoothie med en proteinrik bas och sen övermogen färsk frukt eller det som finns i frysen, samt nötter, fröer och annat smarrigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*