oddlygood barista

Frukosttips: En supergod morgon med Oddlygood

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Valio Oddlygood – 

 

Vad är härligare en en god frukost? Jag brukar variera min frukost – men en sak jag aldrig missar är kaffe. Under de senaste åren skippar jag mjölk helt, och magen mår så mycket bättre.

Men det här med att dricka kaffe svart – nja… Men det finns såklart en supergod lösning: Oddlygood Barista. Jag tycker denna är godare än vanlig mjölk i kaffet. Plus att den gör min mage väldigt mycket gladare!

Oddlygood Barista är en havrebaserad dryck som är framtagen för att passa perfekt i kaffet. Man kan enkelt vispa upp ett skum och den passar även utmärkt att dricka kall. Helt vegansk och dessutom glutenfri!

 

 

oddlygood veggies slices

Mitt frukosttips!

Så vad äter man bäst till kaffet på morgonen? Just nu är min favorit nybakade kikärtsfrallor med grönsaker. Och jag har äntligen testat Oddlygoods Veggie slices som faktiskt påminner väldigt mycket om ost. Till och med Sid 9 år (som är rätt kräsen, bör tilläggas) gillar dessa. Ett väldigt bra alternativ om man vill äta en mjölkfri eller vegansk kost.

Och eftersom denna frukost är helt vegansk har jag dessutom fixat ett recept på glutenfria frukostfrallor utan ägg.

 

glutenfria kikärtsfrallor

Glutenfria kikärtsfrallor

(4 stora frallor)

Du behöver:

1 förpackning kikärtor (ca 230 gram avrunnen vikt)
3 chiaägg
2 msk äppelcidervinäger
2 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat (kan bytas mot 2 tsk bakpulver)
1 tsk brödkryddor
0,5 tsk salt

Gör så här:

– Sätt ugnen på 200° C
– Blanda ihop chiaäggen i en liten skål
– Häll av kikärtorna och mixa med chiaäggen till en jämn smet i blender eller med stavmixer
– Häll över i en skål och rör i äppelcidervinäger och kryddor
– Sikta över fiberhusk och bikarbonat så det inte blir klumpar och blanda ordentligt
– Låt stå ca 10 minuter
– Fukta händerna och forma bollar
– Lägg på plåt med bakplåtspapper – in i ugnen i ca 25 minuter

 

Så här gör du chiaägg:

Till detta recept behöver du 3 st chiaägg, så gånga receptet med tre.

  • 1 msk chiafrön
  • 3 msk vatten

Blanda ihop och låt svälla 15 minuter. 

 


Här hittar du alla mina veganska recept

 

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Sockerfritt Dalgona-kaffe - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 21 juli, 2020 - 11:52

[…] glutenfri pizza  Glutenfria våfflor sötade med banan Barnens bästa smoothies Kikärtsfrallor Gluten- & mjölkfritt mellanmål till […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More