flankstek gröna gårdar

Flankstek med ananassalsa

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Gröna gårdar – 

 

Nu är det dags att tända grillen och testa detta supergoda recept: Flankstek med ananassalsa!

 

flankstek gröna gårdar

Flankstek

1 bit flankstek från Gröna gårdar
1 lime
2 msk glutenfri soja
1 bit färsk ingefära (ca 1 tumme i storlek)
1 msk honung
2 msk rapsolja eller olivolja

– Skala och riv ingefäran.
– Blanda ihop alla ingredienser och marinera köttet i minst en timma, men gärna över natten.
– Grilla flanksteken: blodigt 56 °C, medium 58 °C, välstekt 60 °C. Köttet är ganska tunt så det går snabbt.
– Låt köttet vila en stund och skär sen upp skivor tvärs över muskelfibrerna.

 

Ananassalsa

1 färsk ananas
1 lime
1 röd chili
ca 2 salladslökar
1 kruka koriander
1 msk oliv/rapsolja
Salt

– Blanda ihop hackad ananas, chili, salladslök och koriander.
– Pressa över lime och smaka av med salt.
– Låt stå i kylen en stund innan servering. Ju längre desto godare!

 

flankstek gröna gårdar

Smashed potatoes

Delikatesspotatis
Smör
Nymald svartpeppar
Flingsalt

– Sätt ugnen på ca 200° C.
– Koka små potatis med skal.
 – När potatisen är klar lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en sked eller gaffel.
– Klicka på smör och toppa med nymald svartpeppar och flingsalt.
– Baka i ugnen tills potatisen fått färg – ca 15 minuter.

 

Servera gärna med sallad, picklad rödlök och crème fraiche.

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More