– I samarbete med Gröna gårdar –
Nu är det dags att tända grillen och testa detta supergoda recept: Flankstek med ananassalsa!
Flankstek
1 bit flankstek från Gröna gårdar
1 lime
2 msk glutenfri soja
1 bit färsk ingefära (ca 1 tumme i storlek)
1 msk honung
2 msk rapsolja eller olivolja
– Skala och riv ingefäran.
– Blanda ihop alla ingredienser och marinera köttet i minst en timma, men gärna över natten.
– Grilla flanksteken: blodigt 56 °C, medium 58 °C, välstekt 60 °C. Köttet är ganska tunt så det går snabbt.
– Låt köttet vila en stund och skär sen upp skivor tvärs över muskelfibrerna.
Ananassalsa
1 färsk ananas
1 lime
1 röd chili
ca 2 salladslökar
1 kruka koriander
1 msk oliv/rapsolja
Salt
– Blanda ihop hackad ananas, chili, salladslök och koriander.
– Pressa över lime och smaka av med salt.
– Låt stå i kylen en stund innan servering. Ju längre desto godare!
Smashed potatoes
Delikatesspotatis
Smör
Nymald svartpeppar
Flingsalt
– Sätt ugnen på ca 200° C.
– Koka små potatis med skal.
– När potatisen är klar lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en sked eller gaffel.
– Klicka på smör och toppa med nymald svartpeppar och flingsalt.
– Baka i ugnen tills potatisen fått färg – ca 15 minuter.
Servera gärna med sallad, picklad rödlök och crème fraiche.