Veckans gröna: Glutenfri falafelmix med supergoda tillbehör
Vissa perioder känns det som man har all tid i världen att laga mat från grunden. Just nu är inte en sån period hemma hos oss. Jag blir lycklig om jag en får ihop en tallrik som denna.
Och den är rätt fantastisk trots att falafeln är gjord på falafelmix 😉 Tillbehören går snabbt att göra och man serverar med de tillbehör man har hemma. Jag körde med quinoa kokad i buljong, snabbpicklad rödkål och avokado.
Glutenfria falafel med snabbpicklad rödkål
1 påse glutenfri falafelmix [adlink]
Quinoa
1 msk buljong [adlink]
Avokado
Snabbpicklad rödkål
- 1 klyfta rödkål
- 0,5 dl ättika, 12%
- 1,5 dl vatten
- 1-2 msk honung eller annan sötning (kan uteslutas)
- 1,5 tsk salt
Strimla rödkål fint (använd gärna mandolin eller osthyvel).
Blanda ihop ättika, vatten, honung och salt.
Lägg i rödkålen och blanda ihop. Lägg en tallrik/tyngd över rödkålsblandningen och ställ in i kylen. Ju längre den får stå, desto godare, men några timmar räcker.
Myntayoghurt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1/2 kruka hackad färsk mynta
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- Citronzest
- 1 nypa salt
Blanda ihop och låt stå i kylen en stund innan servering
Fler vegetariska recept
Här hittar du alla mina vegetariska recept