glutenfria livsmedel

Zucchininudlar – inte alls så tråkigt som det låter!

av Cecilia Folkesson

Älskar du pasta? Tycker du zucchininudlar, eller zoodles som de också kallas låter torrt, smaklöst och tråkigt? Tänk om! Det handlar om toppingen/såsen/det du serverar till.

 

Så gör du zucchininudlar

Jag använder mig av en spiralizer [adlink] när jag gör mina. Men det går lika bra att använda en potatisskalare, osthyvel, mandolin eller annan typ av grönsakssvarv. Bara formen som blir lite annorlunda.

 

zoodles zucchinipasta

Koka zucchininudlar eller inte?

Serverar man en varm sås till tycker jag det räcker att blanda ihop råa zucchininudlar med såsen. Annars kan man slå lite kokhett vatten över dem eller fräsa i stekpanna någon minut. Gärna ihop med vitlök.

 

Mina godaste rätter med zucchininudlar / zoodles:

 

zucchininudlar zoodlesRecept: Zucchininudlar med avokadopesto och spenat

 

zoodles tonfisk tomat Recept: Zucchininudlar med tonfisk, oliver och tomat

 

zoodles med köttfärssås zucchinirecept zoodles med köttfärssås Recept: Zoodles bolognese

 

zucchinipasta med raw tomatatsåsRecept: Zoodles färsk tomatsås

 

vegetarisk ramen zoodlesRecept: Vegetarisk ramen med zoodles

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More