Veckans vegetariska: Buddha Bowl med quinoa och gyllene kikärtor.
Vegetarisk mat behöver inte vara krångligare än så här. (Även om varm vegetarisk mat som denna kokosgryta är supergod.) Som bas i denna Buddha Bowl är quinoa. Quinoa är rikt på protein och och innehåller samtliga 9 essentiella aminosyror, alltså det protein kroppen inte själv kan tillverka själva och vi behöver få i oss genom kost.
Quinoa finns både som vita, röda och svarta frön och du hittar dem i välsorterade matbutiker.
Buddha bowl med quinoa
(1 portion)
0,5 dl quinoa
Buljong [annonslänk]
1/2 avokado
Grönkål eller annan bladsallad
Rödkål
Rödbeta
1 näve gyllne kikärtor (se recept nedan)
Oliv/raps/avokadoolja
Äppelcidervinäger eller liknande
Salt & svartpeppar
Sesamfrön
Gör såhär:
– Koka quinoan med 1 dl vatten och en sked buljong på svag värme i ca 15 minuter och låt svalna.
– Strimla och skär grönsakerna och lägg upp i skål tillsammans med quinoa och kikärtor.
– Ringla på olja och vinäger. Salta och peppra.
Gyllne kikärtor
1 näve kikärtor
Olja
1 klyfta vitlök
1 tsk gurkmeja
1 skvätt äppelcidervinäger eller citron
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
– Skölj kikärtorna och fräs i olja tillsammans med gurkmejan och pressad vitlök.
– Slå på en skvätt vinäger eller citron, salta och peppra.
Följ här:
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
8 kommentarer
Undrar om du tillreder rödbetan eller kör du den tunnskivad rå?
Ser smaskigt ut!
Hej Vanessa,
Denna är bara tunt skivad. Men det blir extra gott om man ugnsbakar den 🙂
// Cecilia
Gyllene kikärter låter ju smaskens! Försöker få in mer gurkmeja i min kost men har så svårt för smaken… Ska testa detta!
Hej Marika,
Har du testat gurkmejakapslar? Ett smidigt sätt att få i sig gurkmeja 🙂 Vitaprana kör jag med. Finns hos bopdystore.
// Cecilia
Inte testat, ska absolut göra det! Tack för tips!
det tycker jag 🙂
[…] Recept: Buddhabowl […]
Vad är det för buljong? Grönsaks? Länken fungerar inte nu några år senare 😉
Mvh Angelika