Älskar man choklad kommer man älska dessa! Supergoda brownies gjorda på bland annat avokado och kokosmjöl. Glutenfria och inga mejeriprodukter mer än de eventuella i chokladen.
Avokadobrownies
Ingredienser:
300 g mörk choklad
2 avokado
2 msk kokosolja
0,5 dl honung, kokossirap eller agave
1 krm vaniljpulver
3 ägg, rumstempererade
1 dl kakaopulver
1 dl kokosmjöl
Glasyr:
1 avokado
1 msk kokosolja
3 msk kakaopulver
3 msk kokossirap eller agave
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 °C.
– Klä en form med bakplåtspapper 20×30 cm eller en rund form med avtagbara kanter.
– Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad och låt sen svalna.
– Skala och ta bort kärnan från avokadon och kör i blender eller med stavmixer tills slät.
– Rör i avokado, sötning och vanilj i chokladblandningen.
– Blanda i äggen, ett i taget.
– Sikta över kokosmjölet och kakaopulvret. Blanda ordentligt!
– Bred ut smeten i formen. Låt bakplåtspappret sticka upp på kanterna så blir det lättare att lyfta ut kakan.
– Grädda i ca 15-20 minuter. Vänta med att ta ur kakan ur formen tills den svalnat.
Glasyren:
– Mixa alla ingredienser till en jämn och slät kräm. Om kokosoljan är hård, smält den lite först. Bred över det kakan.
Skär små bitar då kakan är väldigt mastig! Förvara i kylen upp till 3 dagar.
→ Här hittar du massa nyttiga desserter
4 kommentarer
Wow, ser helt underbart gott ut!
Håller med föregående talare , ser helt fantastiskt smaskigt ut! Så gott med avokado blandningen!
Och tack för en helt underbar blogg, hittar mycket intressant här, som jag provat o ska göra i framtiden .
Vad för mörkchoklad använde du? Tror du det skulle gå med mera kakaopulver och kokosolja?
Hej Carola!
Minns inte vilken jag använde här, men brukar leta efter mjölkfria med hög kakaohalt 🙂
Har inte testat med kakao, men om du blandar i lite kakaosmör också borde det funka lika bra.
Hälsningar Cecilia