”kokosnötsskålar”
nyttigt lördagsgodis

Skippa gelatin, färgämnen och konstiga e-nummer, här kommer 3 recept på nyttigare lördagsgodis:

 

lakritskulor raw
Lakritskulor med kokosolja

8 urkärnade färska dadlar
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 msk kokosolja
2 tsk lakristpulver

Gör så här:
– Lägg allt i en blender och kör tills allt är blandat och nötterna är i lagom bitar. Jag tycker det blir godare med bitar av nötter istället för en slät massa.
 – Rulla till små bollar och ställ i kylen.

 

choklad mandelsmörgodis
Chokladrutor med mandelsmör och kokos

100 gram mörk choklad
Några skedar mandelsmör
1 dl rostade kokoschips

Gör så här:
– Smält 2/3 av chokladen i vattenbad.
– Bred ut en ruta, ca 10×10 cm på bakplåtspapper och låt stelna.
– Bred på mandelsmöret.

– Smält resten av chokladen, häll i kokoschipsen och rör runt tills chipsen är chokladtäckta. Bred ut på mandelsmöret.
– Låt stelna. Skär rutor och förvara i kylskåp.

 

cashewnötter med kokos och choklad
Mörk choklad med cashewnötter och kokos

Mörk choklad
Naturella cashewnötter
Rostad kokos

Gör så här:
– Smält choklad.
– Rör i nötter och kokosflingor.
– Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.

 

Total
39
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Gott! Dock finns det gelatin från gräsbetande kor som t.o.m. är tarmläkande och hälsosamt! Inte om man är vegetarian eller vegan såklart men i andra fall. Har gjort gelegodis baserat på egenpressad juice där man kan pressa ner massa nyttigt!

  2. Vilket lakritspulver kör du förresten? Tycker flera sorter har en viss bismak som inte är så god. En slags beska som man gärna är utan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*