Börjar tröttna på vabruari nu. Barnens sjukdomar avlöser varann och nu är det Otis tur.
Barnen ville baka kakor så vi gjorde peanut butter cookies tillsammans. Jordnötskakorna är supersmidiga att svänga ihop! Få ingredienser, inget gluten, men dock endel honung. Så om du försöker skippa sockret, klicka bort detta inlägg. Snabbt.
glutenfria peanut butter cookies
(ca 10 st)
1 dl naturellt jordnötssmör (utan socker och salt)
1 dl salta jordnötter
2 ägg
0,5 dl honung
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg jordnötterna i en handduk och torka bort lite av saltet.
Hacka nötterna grovt och rör ihop med resten av ingredienserna.
Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 10-15 minuter.
Receptet kommer från Ärlig Mat. En bok med massa goda, nyttiga och inspirerande recept på naturliga råvaror. Den kommer få en given plats i köket när lite extra inspiration behövs.
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
5 kommentarer
omg. Rätt gott det där lät då! :))
Sonen och jag provade. Av vår smet gick det inte att klicka kakor, allt flöt ihop. Andra plåten (gjorde dubbel sats pga kalas i morgon) har vi hällt smeten i bullformar.
Vad gjorde vi för fel tro?
oj, vet inte? Vad hade ni föt jordnötssmör? crunchy hade vi. Inte lika rinnigt.
Ska jag använda flytande honung eller vanlig?
Jag använde vanlig, men flytande går också bra 🙂
/ Cecilia