Köttet som reder sig självt.

av Cecilia Folkesson

Det känns som man inte gör något annat än att laga mat. Och ungarna är gnälliga och vill bara ha köttbullar och makaroner. Varje dag. (Vilket dom inte får)

Så här kommer ett tips!
Ha kött i frysen. Gröna gårdar är det bästa, men vill man köpa billigare kött brukar det finnas kort datum med rabatt. Köttrea! Låt sen barnen göra jobbet. När mina barn hjälper till med maten gillar dom den oftast automatiskt. Annars inte.

1. Ta fram en järngryta, lergryta eller kastrull på morgonen.

2. Ta vad som finns hemma: tex lök, vitlök, tomater, morötter och/eller rotfrukter. Hacka och lägg i grytans tillsammans med köttet. Häll på lite olivolja och en skvätt rödvin. (vatten går lika bra). Krydda.

3. Blanda runt allt och sätt in i ugnen på ca 120°C i 6-8 timmar. Vänd på köttet någon gång under tiden. På eftermiddagen/kvällen är maten klar.

Supersmidigt och supergott!

 

20130615-124948.jpg

20130615-125124.jpg

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Maria 10 augusti, 2013 - 08:22

Så vackert guldlockligt hår dina söner har.

Svara
Cecilia Folkesson 10 augusti, 2013 - 09:51

tack 🙂

Svara
Sofia 11 oktober, 2014 - 13:45

Hm, 6-8 timmar – hur vet man när det är klart?? 2
Timmar kan väl göra rätt stor skillnad, vill ju inte riskera att det blir torrt!

Svara
Sofia 11 oktober, 2014 - 13:47

Och en fråga till – du lät väl köttet tina till rumstemp innan du la in det – eller tog du det rätt från frysen?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More