Risgrynsgröt med kokosmjölk i ugnen – supersmidigt och magiskt gott!
Denna gröt har jag gjort i mååånga år och vet att den uppskattas av många av er också. Detta recept är anpassat för en burk kokosmjölk – smidigt och enkelt!
Video: Se när jag gör gröten
Risgrynsgröt med kokosmjölk
(2 port)
- 1,25 dl grötris
- 4 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk (4 dl)
- 1 nypa salt
- 1 kanelstång
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 125 grader.
– Koka risgrynen i vattnet på svag värme under lock i 10 min.
– I med kokosmjölken, salt och kanelstång och värm upp.
– Ställ in kastrullen med lock i ugnen i 45 minuter.
– Ta ut från ugnen, rör om, på med lock igen och låt stå 10 min innan servering.
Glutenfria frukostar – fler goda recept:
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: