Testade att slänga ihop snabba pepparkakor på första advent. De flesta glutenfria pepparkakor innehåller sukrin eller stevia. Jag försöker undvika dessa två, då det lätt blir till en vana. Och även om de inte påverkar blodsockret så mycket är de ofta kemiskt framställda.
Pepparkakor – Paleo
1 ägg
0,5 dl kokosolja
300 gram mandelmjöl
3 msk kokossocker
2 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175° C
2. Smält kokosoljan
3. Vispa ihop ägget med kokossockret. Blanda ihop alla ingredienser, gärna i en matberedare.
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ sen in i kylen i ca 30 minuter
5. Tryck ut pepparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda i ca 20 minuter, beroende på tjocklek och ugn.
Lägg gärna in pepparkakorna på eftervärmen på ett galler för att få dem extra torra.
3 kommentarer
Hej Cecilia!
Tänkte testa att göra dina pepparkakor men jag undrar om man kan ersätta ägget med något? Min dotter är nämligen allergisk. Tack på förhand och för en fantastisk blogg!
Är den lätt att kavla eller går den sönder lätt?/fastnar,?
HEj Milla!
Inte lika ssmidigt som vanliga pepparkakor, men jag tycker det funkar rätt bra 🙂
Ha gärna lite extra nötmjöl under när du kavlar, eller kavla på bakplåtspapper.
// Cecilia