Jordgubbspaj med kokosgrädde – Paleo style

av Cecilia Folkesson

Jordgubbspaj Paleo / LCHF

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosfett eller smör
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver

Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererat smör/kokosfett och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.

Fyllning
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
2o gram smält smör eller kokosfett
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter

Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosfett/smör och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde.

SÅ gott!

20130716-222429.jpg

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Jennifer 17 juli, 2013 - 08:35

Ser jättegott ut! Fryser du kokosgrädden eller hur får du den glassliknande i konsistensen?

Svara
Cecilia Folkesson 18 juli, 2013 - 11:33

Om mna har det i kylen första går den att vispa. Måste vara kokosgrädde. den tjocka i tetrapak.

Svara
Trippelmormor 17 juli, 2013 - 08:43

Undrar också hur du får till kokosgrädde!! Pajen ska jag testa när barnbarnen kommer nästa gång, igår blev det Mariannes LCHFsmulpaj http://mariannslchf.se/marianns-smulpaj-rabarber/.

Svara
Cecilia Folkesson 18 juli, 2013 - 11:33

Läs ovan 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More