Jordgubbspaj Paleo / LCHF
Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosfett eller smör
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver
Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererat smör/kokosfett och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. (eller lägg i frysen en stund och kavla ut mellan 2 bakplåtspapper) Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.
Fyllning
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
2o gram smält smör eller kokosfett
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter
Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosfett/smör och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.
Servera med vispad kokosgrädde.
SÅ gott!
5 kommentarer
Ser jättegott ut! Fryser du kokosgrädden eller hur får du den glassliknande i konsistensen?
Om mna har det i kylen första går den att vispa. Måste vara kokosgrädde. den tjocka i tetrapak.
Undrar också hur du får till kokosgrädde!! Pajen ska jag testa när barnbarnen kommer nästa gång, igår blev det Mariannes LCHFsmulpaj http://mariannslchf.se/marianns-smulpaj-rabarber/.
Läs ovan 🙂